BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAkbank üst yönetiminde değişiklik----

Akbank üst yönetiminde değişiklik

Akbank üst yönetiminde değişiklik
12 Temmuz 2017 - 14:29 www.finansgundem.com

Muharras Üye Cem Mengi ile yollar ayrıldı. Mengi’nin yerine Ahmet Fuat Ayla getirildi.

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Bankacılık sektörünün güçlü aktörlerinden Akbank’ta önemli değişiklik... Finansgundem.com’a ulaşan bilgilere göre banka ile Murahhas Üye Cem Mengi’nin yolları ayrıldı.

2014 yılından bu yana Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Üyelik görevini yürüten Cem Mengi’den boşalan koltuğa Ahmet Fuat Ayla’nın oturacağı öğrenildi. Yeni Murahhas Üye Ahmet Fuat Ayla, Kredi Tahsis’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

AKBANK, AYRILIĞI VE YENİ İSMİ KAP'TA DUYURDU

Finansgundem.com'un haberinin ardından Akbank tarafından KAP'a yollanan duyuruda Mengi'nin ayrılığı, Ayla'nın yeni görevi yer aldı. Açıklama şöyle:

"Bankamızın 12 Temmuz 2017 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararı ile
- Yönetim Kurulu Üyesi Cem Mengi'nin görevinden istifası kabul edilmiştir.
- Cem Mengi'den boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, süresini tamamlamak ve toplanacak ilk Genel Kurul'un onayına sunulmak kaydıyla Bankamız Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fuat Ayla seçilmiştir."

Cem Mengi
Cem Mengi, 10 Şubat 2014'den itibaren Kredilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Üyelik görevini yürütmektedir. Mengi, profesyonel iş yaşamı boyunca pek çok özel bankada, çeşitli üst düzey pozisyonlarda başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür Baş Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2001 yılında Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanından Sorumlu Bölüm Başkanı olarak Akbank bünyesine katılan Mengi, 2008 – 2011 yılları arasında Bankamızda Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Cem Mengi, matematik ve fizik üzerine İngiltere'de "A Levels" yapmış, International University'de "İşletme ve Yönetim Fakültesi, Bilişim Yönetim Sistemleri" üzerine eğitim almıştır.

Ahmet Fuat Ayla
Ahmet Fuat Ayla, 2002 yılında Akbank’ta Batı Kurumsal Şube Müdürü olarak göreve başlamış, 2005 yılında Kurumsal ve Ticari Krediler Onay Bölüm Başkanlığı’na ve 2007 yılında da Kurumsal ve Ticari Krediler Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. Ahmet Fuat Ayla, Bireysel, Kurumsal, Ticari ve Perakende Kredilerin Onay ve Tahsisinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ahmet Fuat Ayla AKLease Yönetim Kurulu Başkan Yardımcı’lığı ile birlikte Akbank AG ve Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu üyesi olarak görev almaktadır. Çeşitli özel sektör bankalarında üst düzey pozisyonlarda çalıştıktan sonra Akbank’a katılan Ahmet Fuat Ayla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd13 Temmuz 2017 20:50

    sakıp ağa insandı be aynı zamanda güldürüp düşündüren ender kişilerdendi bursda aldım sabancılardan,ama yeni jenerasyon anlayamıyorum karışık