BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAkaryakıt zammı enflasyonu artıracaktır----

Akaryakıt zammı enflasyonu artıracaktır

Akaryakıt zammı enflasyonu artıracaktır
26 Eylül 2017 - 14:32 www.finansgundem.com

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zamlarla enflasyonun düşmesinin imkansız olduğunu söyledi

Akaryakıta sürekli gelen zamlar enflasyonu olumsuz yönde tetikliyor. 
Petrole sürekli yapılan zamlarla enflasyonun önüne  geçilemeyeceğini belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Zamla enflasyon düşmez. Artık zam ve enflasyon birbirini tetikler oldu. Daha 6 Eylül'de motorine 7 kuruşluk zam yapılmıştı. Yani 20 günde ikinci ve 20  kuruşluk bu zam artık dayanılmaz noktaya geldi. Bir el adeta sürekli  petrolün üzerinde duruyor. Artık zam değil, fiyatları düşürecek  formüller bulunmalı. Bunun için de yapılması gereken acil olarak  petrol fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına geçilmelidir. Bu geçmiş  yıllarda uygulandı ve başarılı oldu" dedi.   

"HEP PETROLE YAPILAN ZAMLARI KONUŞUYORUZ" 

Petrole yapılan zamların piyasaları A'dan Z'ye olumsuz  etkilediğini anlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Artık  sürekli olarak petrole yapılan zamları konuşur olduk. Dolar kuru düşse  de zam geliyor, düşmese de zam geliyor. Biz her ay artık en az iki kez  bu konuyu konuşuyoruz. Dünya benzin ve petrolden kaçıyor biz sürekli  zam yapıyoruz. Petrole yapılan zam lokomotif olarak tüm ürünlere  yansıyor. Enflasyon rakamlarının yüksek çıkmasını değerlendirirken  petrole yapılan son 2 zam önümüzdeki ay içerisinde de enflasyonun  yüksek çıkacağının bir göstergesidir. Çiftçinin mahsulünden tutun  esnafın rafına koyduğu ürünlere kadar her şeyin fiyatı artıyor. Petrol  fiyatlarına zam yaparken acele edilmemeli, çok iyi düşünülmeli. 
Özellikle enflasyonun yükseldiği bu dönemde, akaryakıta yapılan  zamlar, enflasyonu da körüklüyor. Enflasyon ve petrol fiyatları tam  bir kısır döngü oldu. Enflasyon arttıkça akaryakıt fiyatları artıyor,  akaryakıt fiyatları arttıkça enflasyon artıyor. Bu kısır döngü bir  yerden mutlaka kırılmalı."  diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)