BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAK Partililere Yıldırım'dan uyarı----

AK Partililere Yıldırım'dan uyarı

AK Partililere Yıldırım'dan uyarı
19 Ocak 2017 - 07:17 www.finansgundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa görüşmelerinin ikinci turu ve olası referandum süreci konusunda milletvekillerine dört ayrı uyarıda bulundu

Başbakan Binali Yıldırım’ın vekilleri, referandum için tarih vermemeleri, referandum için bir yüzde açıklamamaları, erken seçim ile ilgili konuşmamaları ve sosyal medyayı dikkatli kullanmaları konusunda uyardığı belirtildi.

Anayasa teklifinin ikinci tur görüşmeleri öncesinde, önceki gün milletvekilleriyle 2 saat süren toplantı yapan Yıldırım, dört başlıkta uyarılarda bulundu.

Edinilen bilgiye göre toplantıda bazı vekillerin, “Referandumda beklentinin yüzde 55-60 bandı” olduğuna dair söylemleri üzerine Yıldırım, “Ak Parti ve MHP toplamı şu kadar ediyor gibi bakmak yanlış. Hedefimiz en yüksek oy oranına ulaşabilmek. Verilecek mesaj da bu olmalıdır. Rakam telaffuz etmek doğru değil. Bir rakam verilince diğer tüm mesajlar ortadan kalkıp o rakam tartışılıyor. Kimse referandumda şu oyu alırız gibi bir rakam vermesin” mesajı verdi.

Yıldırım’ın toplantıda ikinci uyarısı da referandumla ilgili oldu. Tahminlerin yanı sıra tarih verilmesini de eleştiren Yıldırım, “Daha teklif Meclis’te, onaylanacak, geçecek, Cumhurbaşkanımıza gidecek. Bunun bir süreci var. Bir arkadaşımız çıkıyor ‘2 Nisan’da olur’ diyor. Hemen siyasi tartışma başlıyor. Tarih vermeyin diye açıklama yaptım ama tarih veriliyor. Referandumla ilgili tarih bundan sonra tarih verilmesin. Bırakın süreç işliyor. 2 olur, 10 olur, 15 olur. Süreç kendi içinde bunu zaten belirler” mesajı verdi.

‘Mesajlara dikkat’

Yıldırım’ın üçüncü uyarısı, “erken seçim” ile ilgili olurken, “Erken seçim konusu açıldığında yorum yapmayın. Gerekli açıklamaları Cumhurbaşkanımız yaptı, ben de yapıyorum. Ortada seçim varmış gibi bir atmosfer oluşuyor” dediği kaydedildi. Yıldırım’ın muhalefetten seçim açıklaması gelse dahi bunlara grup başkanvekili ya da parti sözcüsü gibi kişilerden yanıt verilmesinin beklenmesini istedi. Yıldırım’ın dördüncü uyarısı da sosyal medya ile ilgili olurken, “Sosyal medya, sorunlu medya olmasın. Bir tweet atılıyor, konu başka yerlere çekilip siyasi tartışmalara yol açılıyor. Kullanılan ifadelerin daha dikkatli olması gerekiyor. Kimseyi incitici, saldırgan ifade kullanılmamalı. Sadece Anayasa konusunda değil, diğer konularda da dikkatli üslup kullanılmalı” değerlendirmesi yaptığı kaydedildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)