BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAhmet Nazif Zorlu: Silahlı İHA'yı Mayıs sonunda uçuracağız----

Ahmet Nazif Zorlu: Silahlı İHA'yı Mayıs sonunda uçuracağız

Ahmet Nazif Zorlu: Silahlı İHA'yı Mayıs sonunda uçuracağız
28 Nisan 2016 - 23:05 www.finansgundem.com

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu Vestel'in insansız hava aracı yaptığını açıklayarakak silahlısını da Mayıs sonunda sunacaklarını aktardı.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, "Biz Vestel olarak insansız hava aracı yaptık. İnşallah silahlısını da mayıs ayının sonunda uçuracağız" dedi.

Zorlu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, PAÜ Değişim Gelişim Topluluğu ile Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Denizli Şubesi tarafından düzenlenen "Başarı hikayesi" konulu konferansta girişimcilik, liderlik ve markalaşma konularını anlattı.

Çalışanlarına sürekli olarak dürüst ve çalışkan olmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade eden Zorlu, "Ben her sabah evden çıkıp işten döndüğümde kendime sorarım. 'Ben bugün ne yaptım?' diye. Eğer bir şey yapmadıysam kendimi suçlu hissederim. 55 yıldan beri çalışırım. Çalışmaktan insana bir şey olmaz" dedi.

Zorlu, şirket olarak elektronik üretiminin yüzde 80'inini kalkınmış ülkelere ihraç ettiklerini, Vestel'in telefon hariç, 35 milyon cihaz üretecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.Ülkeye hep birlikte sahip çıkmaları gerektiği konusunda üniversite öğrencilerine uyarıda bulunan Zorlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Her zaman hayal kurun ama hayalperest olmayın. Ne iş yaparsanız yapın, rakiplerinizden rahatsız olmayın. Rakibi olmayan uyur. Başarı için sadece beyin gücü yetmez, alın teri de dökün. Türkiye'nin daha da gelişmesini istiyorsanız, yerli ürün kullanın. Zorlu bünyesinde 26 bin kişi çalışıyor. Yerli ürün kullanımı daha da artsa, çalışan sayımız da artar. Ülkenin parası ülkemizde kalır. Yerli ürün kullanıldığında bizler de bir Vestel daha kurarız. Vestel, ilk etapta 5, uzun vadede 30 milyon cep telefonu üretecek. Şu anda Vestel, yılda 35 milyon cihaz üretiyor. Önce ülkemiz, kurumumuz ve ailemiz diyeceğiz. Allah nasip ederse 2019'da 400 megavat enerji üretebileceğiz. Şu anda bu jeotermal santralların ikincisi, üçüncüsünün inşaatı başladı. Biz Vestel olarak insansız hava aracı yaptık. İnşallah silahlısını da mayıs ayının sonunda uçuracağız."

Konferansın sonunda bir gazetecinin "İnsansız silahlı hava aracı sadece Türkiye'de mi kullanılacak?" sorusu üzerine, Zorlu, "Bizim her yaptığımız şeyde ihracat hedefimiz vardır. Zaten önce kendi ülkende yapacaksın, başarılı olacaksın ki ondan sonra dünyada başarılı olmaya çalışacaksın. Biz Zorlu Grubu olarak kendimiz yapalım, kendi içimizde oynayalım diye böyle bir fikrimiz olamaz. Tabi ihracat hedefimizdir. Bunların çok konuşulmaması lazım. Biz yapıyoruz. Yüzde yüz yazılımı, donanımı bugün Vestel'e aittir. Vestel Savunma Sanayi tarafından yapılıyor" karşılığını verdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)