BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAğaoğlu satış rekorları kıracak!----

Ağaoğlu satış rekorları kıracak!

Ağaoğlu satış rekorları kıracak!
23 Mart 2016 - 14:56 www.finansgundem.com

'Ağaoğlu Central Park' lansmanında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bu proje ile satış rekorları kıracağız. İçinden geçtiğimiz zor dönemde sektöre bir hareketlilik getireceğimize inanıyorum" dedi

Hukuki nedenlerle yapımı iki yıl geciken Ağaoğlu Şirketler Grubu'na ait Bakırköy 46 projesi sorunların aşılmasından sonra Central Park adını aldı. Geçen ay inşaat çalışmaları başlayan proje dün satışa çıktı. 1155 adet konutun yer aldığı projede metrekare satış fiyatları 6 bin 800 dolardan başlarken, yabancıların Central Park'ın ön satışında 34 milyon dolarlık alım yaptığı belirtildi.

Projenin satışa çıkması nedeniyle yapılan toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirkeler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Bugüne kadar pek çok proje yaptım. Maslak1453 beni heyecanlandırdı. Ama benim için dönüm noktalarından olan Central Park'ın yeri ayrı" dedi. 24 ay içinde teslim edilecek projeden ilk alım yapanların İranlılar olduğunu anlatan Ağaoğlu, " Satış ofisi kurarken yabancılara toplam 33-34 milyon dolarlık satış yaptık" dedi.

İstanbul'un yüzde 70'i arsa ancak dönüşüm işlemiyor

"Depreme dayanıksız yapılar nedeniyle İstanbul'un yüzde 70'ini arsa" diyen Ağaoğlu, "Bu binaların yıkılması lazım. Ancak kentsel dönüşüm yasası işlemiyor. Sürece yönetmeliklerle devlet katkısının daha fazla olması lazım. Mevcut durumda konut sahibi de müteahhitte sıkıntı yaşıyor" diye konuştu. Ağaoğlu, depreme dayanıksız yapılar yüzünden gayrimenkulde balon olayının olmayacağını talebin süreceğini ifade etti.

1.5 milyar dolarlık hasılat bekliyor

Toplantıda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ise 6 bin 800 dolardan başlayan metrekare fiyatlarının lansman boyunca yüzde 15 indirim uygulanacağını açıkladı. Lansman fiyatlarıyla satılması halinde projeden 1 milyar 200 milyon dolar hasılat çıkacağını ifade eden Rahvalı, "Ancak biz metrekare satış rakamlarının 10 bin doların üzerindeki rakamı göreceğini düşünüyoruz. O zaman hasılatımız 1.5 milyar dolara gidecek" dedi. Rahvalı, lansman boyunca doları 2.80 TL'ye sabitlediklerini kaydetti.

Dış cephe New York tarzını yansıtıyor

21 ve 22 katli blokun olduğu projede ayrıca 12 adet tripleks villalar bulunuyor. Toplam 1155 adet dairenin olduğu projede 1+ 1 den 6+ 1 kadar değişen daire tipleri var. 44 ile 55 metrekare aralığındaki 1+1 daireler 384 adet ile projenin yüzde 33'ünü, 69 ile 107 metrekare aralığındaki 2+1 daireler 500 adet ile projenin yüzde 43'ünü, 126 metrekare ile 174 metrekare aralığındaki 3+1 daireler 201 adet ile projenin yüzde 17'sini, 148 ile 211 metrekare arasındaki 4+1 – 4,5+1 daireler ise 48 adet ile projenin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Çatı dubleksi 5+1 ve 6+1 daireler 10 adet olmakla birlikte projenin yüzde 1'ini kapsıyor. Son olarak da 12 adet bulunan villalar 5,5+1 ve 7+1 özelliklere sahip. Çatılarda ise loft dairelere yer verilen Central Park'ta dış cephe projenin adına uygun olarak New York tarzına göre yapıldı.

Teröre rağmen satış rekoru kıracağız

Terör olaylarından dolayı kabuklarına çekilmeyeceklerini anlatan Ali Ağaoğlu, "Terörü lanetliyorum. Firma olarak kriz ortamlarında sektörün öncülüğünü yaptık. Burada da satış rekoru kıracağımızı inanıyoruz. İşini doğru yapan kazanıyor. Sektöre tekrar hareket getireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Pazar günü de eşini alıp Taksime gittiğini söyleyen Ağaoğlu, olayın yaşandığı alana gül bıraktığını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)