BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAğaoğlu gayrimenkul yatırım fonu kurdu----

Ağaoğlu gayrimenkul yatırım fonu kurdu

Ağaoğlu gayrimenkul yatırım fonu kurdu
14 Mayıs 2016 - 09:31 www.finansgundem.com

Sektörde bir ilk olarak ‘Maslak 1453 Gayrimenkul Yatırım Fonu’ kurmak için düğmeye basan Ağaoğlu’na, SPK’dan olumlu yanıt geldi.

Son dönemde yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline gelen ve Türkiye ekonomisinin lokomotifliğini üstlenen gayrimenkul sektöründe, finansal enstrümanların çeşitliliği yönünde önemli adımlar atılıyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) düzenlemeleri tamamlamasıyla birlikte, gayrimenkul yatırım fonlarının kurulma süreçleri hızlandı. ABD'de 150, Avrupa'da ise 100 milyar dolar büyüklüğe ulaştığı tahmin edilen gayrimenkul yatırım fonları, SPK'nın tebliğinin ardından Türkiye de ilgi odağı haline gelmeye başladı. Seda Tabak'ın Sabah'taki haberine göre ilk kuruluş iznini KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik'in şirketi EYG alırken, son hamle de Ağaoğlu'ndan geldi. Sektörde bir ilk olarak kendi geliştirdiği projesinde gayrimenkul yatırım fonunu kurmak için çalışmalar başlatan Ağaoğlu'na SPK'dan olumlu yanıt geldi.

1453 CADDE'Yİ İHRAÇ EDECEK
Ağaoğlu, Maslak 1453 Gayrimenkul Yatırım Fonu adıyla bir fon hayata geçirmek için düğmeye bastı. Şirket, Maslak'ta hayata geçirdiği ve teslim aşamasına gelen 1453 projesinin ticari ünitelerinin kira gelirini fon kapsamına alarak, yatırımcılara yeni bir enstrüman sunacak. Ağaoğlu bu enstrümanla birlikte 1453 metre uzunluğundaki 'Cadde 1453'ün gelirlerini, menkul kıymetleştirilen gelirler yoluyla yatırımcıya da açmış olacak. Bu uygulamanın yabancı yatırımcıya da önemli fırsatlar sunması bekleniyor. Maslak 1453, ortalama 20 bin kişinin ikâmet edeceği bir proje olacak. Projenin günlük ziyaretçi sayısının 70 bin, nüfusunun da 100 bin civarında olacağı tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)