BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAfrin’de son 24 saat… İşte flaş gelişmeler----

Afrin’de son 24 saat… İşte flaş gelişmeler

Afrin’de son 24 saat… İşte flaş gelişmeler
20 Ocak 2018 - 15:28 www.finansgundem.com

Operasyonlar fiilen başladı. Sınırda neler oluyor? İşte Afrin operasyonundan gelen son gelişmeler...

Afrin operasyonu için sınırda yaşanan son gelişmeler şöyle...

ABD’YE UYARI
19:10 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD Dışişleri Bakanı'na "Yanımızda olmalısınız" dedik.

TELEFONLA BİLGİ VERDİ
18:34 Başbakan Yıldırım, Almanyada bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlunu telefonla arayarak Afrindeki Zeytin Dalı Harekatına ilişkin bilgi verdi.

DIŞİŞLERİ’NDEN ÇAĞRI
18:32 Rusya ve İran büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

RUSLAR ÇEKİLİYOR
18:27 Reuters'ın Interfax'a dayandırdığı haberine göre Rus askeri operasyonel grubu, Afrin'de bulunan Rus askeri polisinin bölgeden çekildiğini duyurdu.

KOMUTAN KARARGAHTA
18:16 Orgeneral Akar, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki harekat merkezinden sevk ve idare ediyor. (AA)

İTİDAL ÇAĞRISI
18:14 Rusya Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın Afrin'e yönelik harekatını endişeyle karşıladıklarına yönelik bir açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'ye itidal çağrısı yapıldı.

GENELKURMAY: BAŞLADI
17:39 Genelkurmay Başkanlığından, Afrin operasyonunun, "Zeytin Dalı Harekatı" adıyla, bugün saat 17.00'den itibaren başladığı bildirildi. (AA)

YOĞUN DİPLOMASİ
Suriye için yoğun diploması! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla görüştü. ABD ve Rus genelkurmay başkanları da bir görüşme gerçekleştirdi.

YILDIRIM: HAREKAT BAŞLADI
17:24 Başbakan Yıldırım: TSK havadan harekata başladı

PKK VURULDU
17:12 Türk savaş uçakları Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya ait gözlem noktasını vurdu. (AA)

PATLAMA SESLERİ
17:05 Türk uçaklarının sınır hattından geçişinin ardından Afrin tarafından patlama sesleri duyuldu. (AA)

ÖSO HAREKETE GEÇTİ
16:57 Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. (AA)

UÇAK SESLERİ
16:50: Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri arasında sınır hattında uçak sesleri duyuluyor. (AA)

MEHTER MARŞI
16:34 Afrin Operasyonu ile birlikte askeri hareketlik yaşanan Hatay'ın Hassa ilçesine bağlı sınır bölgesinde devriye gezen bir askeri araçtan mehter marşı çalındığı duyuldu. Sugediği Mahallesi'nde top atışlarının yapıldığı sınır bölgesinde mehter marşı ile devriye görevi yapan askeri araç, karakola döndü. (DHA)

ARAÇLAR SURİYE’YE GEÇTİ
16:22 Özgür Suriye Ordusu askerlerini taşıyan otobüslerin de bulunduğu otomatik silah ve mühimmat yüklü kamyonetlerden oluşan uzun araç konvoyu, güvenlik önlemleri eşliğinde Kilis'ten Suriye'ye geçti. Konvoydaki ÖSO askerlerinin Afrin'deki harekata katılacakları belirtildi. (DHA)

PEŞ PEŞE İKİ ATIŞ
16:12 Suriye sınırına sıfır noktasındaki Sugediği mahallesinden sınır karakolundaki mevziye 2 obüs geldi. Dün de atış yapılan bölgede mevzilenen obüslerle Afrin'in Raco köyü bölgesine peş peşe 2 kez atış yapıldı. (DHA)

ÖSO BİRLİKLERİ BEKLİYOR
15:51 Kilis-Azez-Afrin sınırında ÖSO birlikleri hazır bekliyor (DHA)

TSK KARŞILIK VERDİ15:24 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'nin kuzeyindeki Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine meşru müdafaa kapsamında karşılık verdi. Bunun üzerine terör örgütü yeni bir oyun içine girerek öldürülen teröristleri "sivil" olarak kamuoyuna yansıtmaya çalıştı. Terör örgütünün sözde yöneticilerinin bu yöndeki talimatları, telsiz konuşmalarından belirlendi. (AA)

YILDIRIM: OPERASYONUN AMACI ALÇAKLARIN ZULMÜNÜ ORTADAN KALDIRMAK
14:59 AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: "Terör örgütleri diyor ki, 'Kürtlere yönelik Türkiye operasyon yapıyor.' Külliyen yalan. Bakın, Afrin'de PKK, PYD, DEAŞ, YPG örgütlerinin baskısından, zulmünden bu toprakları terk eden 350 bin Kürt kardeşimiz Türkiye'ye sığındı, Türkiye'ye gelerek canını kurtardı. İşte bu operasyonun amacı bu alçakların bölgede yaptığı zulmü ortadan kaldırmak, ayrıca Fırat Kalkanı bölgesinden ve Afrin'den bölgemize yönelik terör saldırılarını da tamamen sonlandırmaktır."AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: "(Afrin operasyonu) En önemlisi de ülkemizin güney illerindeki can ve mal güvenliğini teminat altına almaktır. Hiç kimse bu durumu hafife almasın, bizim için söz konusu vatansa, gerisi teferruattır."

OBÜS'LER VURUYOR
14:46 Suriye sınırına sıfır noktasındaki Sugediği mahallesinden sınır karakolundaki mevziye saat 14.00 sıralarında 2 obüs geldi. Dün de  atış yapılan bölgede mevzilenen obüslerle Afrin'in Raco köyü bölgesine peş peşe 2 kez atış yapıldı. (DHA)

KIYAFET OYUNU
14:31 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki PKK/PYD-YPG terör örgütüne ait barınak ve sığınakları vurmasının ardından örgütün Afrin'deki üst düzey yöneticilerinin mevzilerdeki teröristlere sivil halkmış gibi görünmeleri için kıyafet değiştirmeleri talimatı verdikleri tespit edildi. (DHA)

ERDOĞAN: FİİLEN BAŞLADI
14:25 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kütahya İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada "Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek."

TSK'DAN TOP ATIŞI
13:34 Suriye'deki terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) top atışı yapıldı. Sınırın Kilis-Hatay hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'deki terör örgütü mevzilerine öğle saatlerinden bu yana aralıklarla en az 10 atış yaptı. Patlama sesleri, Suriye sınırındaki bazı Türk köylerinden de duyuldu. (AA)

PYD'NİN HAİN OYUNU
12:53 Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin operasyonlara karşı korunmak ve sivilleri canlı kalkan olarak kullanabilmek için Afrin'de kazdığı tünellerin bir kısmını yerleşim merkezlerinde oluşturduğunu, çıkış kapılarını ise evlere açtığını anlattı. (AA)

SURİYELİLERİ SEVİNDİRECEK HAREKAT
11:56:44 Bayırbucak Türkmen Bölgesi 2. Sahil Tümeni Komutanı Solak: PYD'nin, baskı ve korku politikasıyla elindeki bölgelerde hakimiyet kurmaya çalıştığını, TSK'nın muhtemel Afrin harekatının Suriyelilerin tamamını sevindireceğini söyledi. (AA)

BM'DEN UYARI
01:30 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, tüm taraflara "gerginliği daha fazla tırmandıracak eylemlerden kaçınılması ve sivillerin korunması" çağrısı yaptı.Dujarric, günlük basın brifinginde, Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Afrin'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Stephane Dujarric, "Tüm taraflara gerginliği daha fazla tırmandıracak eylemlerden kaçınılması ve her koşulda sivillerin korunması çağrımızı yineliyoruz." dedi. (AA)

00:13 BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Afrin'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, tüm taraflara "gerginliği daha fazla tırmandıracak eylemlerden kaçınılması ve her koşulda sivillerin korunması" çağrısında bulundu. (AA)

56 İŞ MAKİNESİ BÖLGEDE

Habertürk'ün haberine göre daha önce Doğu ve Güneydoğu’daki ‘çukur’ operasyonlarında kullanılan iş makinelerinin tamamının Afrin operasyonu için bölgeye taşındığı kaydedildi. Şu an sayısı 56 olan zırhlı iş makinelerinin, Ankara’dan yapılacak takviye ile artacağı öğrenildi. Operasyona katılacak askerlerin sınır hattından geçeceği 7 bölgede 12 geçiş noktası belirlendi. Askerlerin kalacağı bölgelerde de çadırlar kuruldu. Askerler için sıcak yemek, sağlık hizmetleri için cephe gerisinde 7 bölgede hazırlıklar tamamlandı.

17 KİLOMETRELİK DAĞLIK ALAN TEMİZLENECEK

Operasyonun ilk aşamasının ‘örgütün 17 kilometrelik dağlık ve kırsal alandan temizlenmesi olduğu ve bunun da en az 3 ay sürmesinin beklendiği kaydedildi. Diğer bir ifade ile operasyonun ilk aşamasında dağlık bölgeler temizlenecek, ileri harekât kordinasyon merkezleri kurulacak. Afrin merkezinde ise en erken 3 ay sonra operasyonun ikinci aşamasına geçilecek ve ‘temizlik’ yapılacak.

Moskova görüşmesi sonrası Rusya’nın 17 kilometrelik alandan 170 askerini çekmek için talimat verdiği öne sürüldü. Sınır hattındaki Rus gözlemci ve irtibat askerlerinin Afrin kent merkezine çekileceği operasyonun ikinci aşamasında ise kent merkezindeki toplam 395 Rus askerinin Minnig Askeri Üssü’ne gideceği iddia edildi. Diğer taraftan Azez-Tel Rıfat ve Mare hattındaki 84 Rus askerinin de Minnig Askeri Üssü’ne çekilmeleri için talimat aldıkları ileri sürüldü. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan aksi yönde açıklama geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ20 Ocak 2018 16:33

    KATILIP BİR KAÇ HAHİN GEBERTMEK BİZEDE NASİP OLMAZMI YARIN BAŞ VURACAGIM.KATILANLARI ALLAH MUZAFFER EYLESİN.

  • Hayret20 Ocak 2018 16:06

    TSK sitesinde Afrin operasyonu ile ilgili bir haber yok :O

  • Osmanlı 20 Ocak 2018 15:48

    Asrın liderinden asrın hatekatı. Afrin’den sonra minbiç tende hem ypg hem Amerika teröristleti kovulacak. Reis mşbiçi de alacağını söylediyse yapar