BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAdnan Bali'den bankacılara uyarı!----

Adnan Bali'den bankacılara uyarı!

Adnan Bali'den bankacılara uyarı!
26 Ağustos 2016 - 07:42 www.finansgundem.com

“Bu bilançolar bugünler için lazım” diyen İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, finansçılara önemli uyarılarda bulundu

Haziran sonu itibarıyla 341.8 milyar TL'lik aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük özel bankası konumunda bulunan İş Bankası'nın Genel Müdürü Adnan Bali, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak bankacıları bir konuda uyardı. Türkiye'nin 'olağan dışı bir şey' yaşadığını vurgulayan ve tehlikenin savuşturulmuş olsa ise "farklı dalgaları" olabileceği uyarısında bulunan Bali, bankacıların bu dönemde sadece kendi performanslarına odaklanamayacaklarının altını çizdi.

Bali, "Bu bilançoların yarattığı imkânlar bir şeye lazım olacaksa bugünler için lazım. Sadece kendinizi koruma refleksi geliştirmek için değil, içinde bulunduğumuz bütün bir ülkenin doğrusu için. Maharetimizi de bu yönde kullanacağız. Yapıcı, zorda olanı, zor olanı kolaylaştıracak tarzda kullanacağız. Yapılandırma gereği varsa yapılandırma. Bu dönem, cari dönem performanslarımızı geçmiş paradigmayla en yüksek seviyede tutma iddiasının sürdürüleceği bir dönem değil" diye konuştu.

BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI

Türkiye'nin mülteci probleminden güvenlik sorunlarına, en son ise gerçek üstü bir hikâye gibi darbe girişimine kadar kimsenin tahayyül edemeyeceği tarzda kendi gündemlerine sahip olduğunu ifade eden Adnan Bali, "Bu aslında bir jenerasyon için enteresan bir laboratuvar. Başa gelmeyen kalmadı. Sanki koca ulus eğitimden geçiyor gibi. Her gün yeni bir tabloyla karşılaşıyoruz. Bir ülke her hafta, her gün farklı bir gündemle, ayrı bir gündemle mengeneye sıkışmış gibi yaşar mı? Öyle olduk. Şimdi onun gayri tabii tarafını anlamaya başlıyoruz. Çünkü hayatın olağan seyri böyle olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

PÜSKÜRTÜLDÜ AMA BİTMEDİ ...

Önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini değerlendirirken 2016'nın üçüncü çeyreğinin 15 Temmuz etkisinde geçtiğini ifade eden Bali, "Türkiye çok olağan dışı bir şey yaşadı. Bu olağan dışı hadisenin lokal, münferit, küçük bir grubun belki de basit bir cinnet hali gibi görülmesi mümkün değil. Dolayısıyla, bu etapta savuşturulmuş olsa bile, bu hadiseyi buraya kadar getiren dinamiklerin bundan sonra da farklı dalgaları olabilir. Bu şu demek; önümüzdeki dönemde form değiştirerek de olsa, teknolojide, enerjide bunun karşılığı olabilir, finansta bunun karşılığı olabilir" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bb127 Ağustos 2016 19:08

    piyasa ve mevduat sahipleri bankalara verdiği kaynağı düşürmeden bankalar kaynağı ucuzlatamaz. bazit bir toplama çıkarma işi bu anlayın artık

  • bb26 Ağustos 2016 08:07

    bankacı hedefsiz değil hiçbir zaman dolayısıyla bu hikaye. faizleri düşürüp piyasaya kaynak sağlayın artık .