BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriAdnan Bali az kalsın diş hekimi olacaktı----

Adnan Bali az kalsın diş hekimi olacaktı

Adnan Bali az kalsın diş hekimi olacaktı
14 Kasım 2011 - 11:18 www.finansgundem.com

Çocukluk hayalinin peşinden koşarak Erzurum’da 1 yıl Dişçilik Fakültesi’nde okudu. Daha sonra eğitimini yarıda bırakıp ODTÜ Ekonomi’ye geçti...

İşte, bu kararı hayatının dönüm noktası oldu...
İlk hayali dişçi olmaktı. Bu hayalini gerçekleştirmek için 1980’li yılların başında Erzurum’da Dişçilik Fakültesi’nin yolunu tuttu. Ancak bir yılın sonunda kan, ameliyat ortamlarını görünce bu mesleği yapamayacağını anladı. Böylece sevinçle başladığı dişçilik eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Erzurum’dan ayrılıp Ankara’ya giderek Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’ne yazıldı. O yıllarda tıptan ekonomi alanına kayarak belki de hayatının en önemli kararını verdiğinin farkında değildi.
İşte, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin, Dişçilik Fakültesi’ni bırakıp ODTÜ’ye geçmesi hayatının dönüm noktası olmuştu. Bali, ODTÜ Ekonomi Bölümü’nü bitirdikten sonra 1986 yılında İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda göreve başladı.
1994 yılında Fon Yönetimi Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 1997 yılında Fon Yönetimi Müdürlüğü Grup Müdürü, 1998 yılında ise Fon Yönetimi Müdürü oldu. 2002 yılında Şişli, 2004 yılında Galata Şube Müdürü olarak atanan Adnan Bali, 30 Haziran 2006 tarihinde Genel Müdür Yardımcılığına terfi oldu.
1 Nisan 2011 tarihinde İş Bankası’nın 16. Genel Müdürü olarak atanan Bali, eski genel müdür Ersin Özince gibi tarıma meraklı. Beykoz Elmalı Köyü’nde 1.5 dönümlük arsası olan Bali, “Burada 65 tane meyva ağacı var. Her türlü meyva ağacı var. Domatesten bibere patlıcana kadar herşey ekili. Normalde genel müdür yardımcımcısı iken hergün gidiyordum. Şimdi genel müdür olduktan sonra artık gidemiyorum. 6 aydan beri ancak 4 kere gidebildim” diyor.
Boş zamanlarında kitap okumayı ve film izlemeyi seven Adnan Bali, en son Siyah Kuğu’yu izlemiş. Gaziantep Islahiye’li olan 48 yaşındaki Bali, yöresel mutfaklara meraklı. “Gaziantep mutfağını çok severim” diyen Bali, yemek yapmasını ise bilmediğini itiraf ediyor.
'ERSİN BEY BİLGE, BEN TEKNİSYENİM'
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Ersin Özince’ye kıyasla daha sakin duruşunu Finans Caddesi'ne şöyle yorumluyor:
“Ersin beyin bilge tarafı daha belirgin. Detaydaki bazı gelişmelerin, verilerin, ölçülebilir ilişkilerin dünyasından çok bunların daha üzerinde, daha bilge bir duruşu var. Ben biraz daha teknisyen ruhluyum.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)