BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAdil Öksüz'ün dosyası savcıya verilmemiş!----

Adil Öksüz'ün dosyası savcıya verilmemiş!

Adil Öksüz'ün dosyası savcıya verilmemiş!
25 Haziran 2017 - 08:39 www.finansgundem.com

15 Temmuz darbe girişiminin elebaşlarından Adil Öksüz’e ait ‘mavi şeffaf dosya’nın, Kazan Kışla Jandarma Karakol Komutanı Osman Gök tarafından cumhuriyet başsavcılığına verilmediği öğrenildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, darbe girişiminin kilit ismi, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen Adil Öksüz’ün serbest kalmasında ihmali olduğu iddiasıyla kamu görevlisi 28 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamenin ayrıntıları ortaya çıkıyor. Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre iddianamede Öksüz’ün, Kazan İlçe Jandarma Karakolu’nda gözaltındayken üzerinden çıkan eşyaya ilişkin tutanağın da bulunduğu ‘mavi şeffaf dosya’nın Kazan Kışla Jandarma Karakol Komutanı Osman Gök tarafından cumhuriyet başsavcılığına teslim edilmediği vurgulandı.

Osman Gök, “Ben eşyayı aldım, ancak tutanakları kime teslim edeceğimi bilmediğim için ortalık çok karışık ve yoğun olduğu için bu tutanakları İlyas Kaytancı ile geri gönderdim. Bu konuda da savcıya da, komutanım Murat Bozdağ’a da bilgi vermedim. Serbest bırakıldıktan sonra kendisine ait eşyayı Öksüz’e kimin teslim ettiğini bilmiyorum. Bu karışıklıkta elbette hatalarımız olmuş olabilir ancak Öksüz ve diğer şüpheliler yönünden dosya adliyeye intikal etmeden önce içinin boşaltılması yönünde bir eylemimiz olmamıştır. Öksüz’ün FETÖ imamı olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

‘MAHREM İMAM BİLGİSİ VARDI’

İddianamede, Öksüz’ü, Kazan Jandarma Karakolu’nda sorgulayan şüpheli polis Serter Koçak’ın telefonda Öksüz’le ilgili bilgi sorduğu Ankara Emniyeti İstihbarat Daire Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan şüpheli Bilge Kağan Aksoy, ifadesinde şunları söyledi: “16 Temmuz 2016’da Ankara Oran Sitesi’ndeki Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi binasında çalışıyordum. Öğleden sonra Serter Koçak cep telefonumdan aradı. ‘Tarladan şüpheli bir şahıs aldık, ismi Adil Öksüz’müş, bir bakabilir misin?’ dedi. Sistem üzerinden baktım. Sistemde Öksüz’ün FETÖ’nün mahrem imamı olduğu yönünde bilgi vardı. Ben bu bilgiyi telefonla Koçak’a aktardım.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akil makil25 Haziran 2017 19:00

    Akıl var mantık var. Kim inanır buna? Yok savcı bilmiyormuş filan. Sendikaya uye diye içeri alınan gariban cayciyi öğretmeni derhal içeri alsn zihniyet bunu mu almayacak? Yahu 2013 lerden beri takip edilen birisi bu. Yanında 2 adet gpc cihazı var ve en az biri mite ait cihazların. Şimdi anladınız mı bu adam niye açığa çıkmıyor? Açığa çıkarsa kimin adamı olduğu ortaya çıkacak. Yeşil diye bi adam vardı hatırlarsanız, mit istemezse onun gibi yok olur. Yani anlayacağınız daha darbe olmadan darbeyi şu yaptı bu yaptı diyenlerin söylediklerini desteklesin diye oralarda bi şekilde bulunan bir adam. Serbest bırakıldıktan sonra kimin aracıyla kaçırıldığını da niye ortaya çıkarmak istemiyorlar aynı gerekçeyle. Çok pis kokular var.

  • ahmet engin 25 Haziran 2017 11:45

    Adil adillll sana bayram mattan yok... yaşasın senin gibiler için cehennem...