BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAcımasız cezaevi koşulları“Adı Yunus” da----

Acımasız cezaevi koşulları“Adı Yunus” da

Acımasız cezaevi koşulları“Adı Yunus” da
29 Kasım 2016 - 14:15 www.finansgundem.com

Doksanlı yıllarda geçen, soluksuz izlenecek bir hikaye… Senaryosunu İnfaz ve Koruma Memuru Hulusi Çelik’in yazdığı “Adı Yunus”, TRT 1’de…

TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri kapsamında yer alan “Adı Yunus”, TRT Ev Sineması kuşağında seyirci ile buluşuyor. Doksanlı yıllarda geçen ve acımasız cezaevi koşullarını işleyen filmin senaryosunu Elbistan’da İnfaz ve Koruma Memuru olan Hulusi Çelik ve Talha Çelik kaleme aldı. Yönetmenliğini ve yapımcılığını ise Okan Özbay’ın yaptığı “Adı Yunus”, 1 Aralık Perşembe akşamı 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

Çekimleri Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde büyük bir titizlikle yürütülen “Adı Yunus”’un çekimleri sırasında, 'Pulp Fiction' ve 'Rezervuar Köpekleri' gibi kült filmlerin dünyaca ünlü Polonyalı görüntü yönetmeni Andrzej Sekula da Türkiye’ye geldi.

Doksanlı yıllarda geçen hikâyede, acımasız cezaevi koşullarını işleyen “Adı Yunus”, memurlar arasındaki anlayış farklılığını da gözler önüne seriyor. Film, taviz vermeyen farklı tutumuyla cezaevinin yeni tutuklusu Yunus’un etrafındaki insanlara umut vermesiyle özgürlüğüne giden yoldaki 40 günlük hikâyesini anlatırken bu insanlardan biri olan baş memur Cem’in hayatında yaşanan değişimi de çarpıcı bir şekilde sunuyor.

Soluksuz izlenebilecek “Adı Yunus’un konusu özetle şöyle: Asıl adı Uğur Turgut olan Yunus, bir yanlış anlama sonucu cezaevine düşer. İsim konusu başgardiyan Cevdet’le arasında sorun oluşturur. Cevdet dik başlı gördüğü bu dindar kişiliği bastırıp, kendince uslandırmak ister, ikinci başgardiyan Cem ise tutuklulara çok iyi davranan biridir ve Yunus’a sahip çıkar. Bu sahip çıkma ve anlayış farkı, Cem ve Cevdet arasında yaşanan usta kalfa ilişkisine yeni bir boyut kazandırır. Cevdet, Cem’e bir ders vermek ister. Artık cezaevinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Her şey karışır, mahkûmlar ayaklanır, Yunus çok büyük bir felaket yaşar, Cem’e sevdalı müebbet mahkûm Zeliha da artık eskisi gibi olamayacaktır.

Pek çok dizi ve filmden tanıdığımız Kemal Uçar’ın Cem karakterine hayat verdiği filmin oyuncu kadrosunda yer alan diğer isimler ise Yıldırım Gücük, İrfan Kılıç, Eda Ateş, Esat Tanrıverdi, Seza Yılmaz, Ergi Özdemir, Başak Onat Özcan, Servet Uğur, Kadri Özcan, İrfan Buzcu, Engin Özsayınü ve Ezgi Koç.

12 FARKLI TÜRDE 33 FİLM “TRT EV SİNEMASI” KUŞAĞINDA

2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşmaya başladı. TRT bu proje ile Türk sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler kazandırmayı, genç sinemacıların özgün ve yenilikçi projelerine imkân sağlamayı hedefliyor.

TRT TV Filmleri projesine duyuru sonrasında toplam 864 senaryo başvurusu yapıldı. Bunlardan 599’u değerlendirmeye uygun bulundu. İkinci aşamada alanında uzman, bağımsız senarist ve dramaturglardan oluşan bir değerlendirme kurulu bu 599 senaryoyu tek tek ele aldı.

Bunların içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. Senaryo yazarları arasında sinema profesyonelleri olduğu gibi, gençler, öğrenciler ya da bambaşka mesleki alanlardan gelen insanlar da bulunuyor.

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)