BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAbraaj'ın Türkiye Fonu'nda teklif tıkandı----

Abraaj'ın Türkiye Fonu'nda teklif tıkandı

Abraaj'ın Türkiye Fonu'nda teklif tıkandı
11 Temmuz 2018 - 16:28 www.finansgundem.com

Colony ve Cerberus, Abraaj fonları için yeni teklifler verdi. Colony’nin satın almak için anlaşmaya vardığı 4 fonun işlemlerinin 1 Temmuz itibariyle tamamlanması gerekiyordu

Colony Capital Inc. ve Cerberus Capital Management LP Abraaj Group’un varlıklarını almak için yeni teklifte bulunduğunu söyledi. Bloomberg’e bilgi veren kaynaklar Colony’nin daha önce Dubai merkezli Abraaj’ın fonları için verdiği tekliften vazgeçildiğini belirtti.

Haziran ayında Abraaj’ın 4 fonunu satın almak, diğerlerini ise yönetmek için ön anlaşma imzalayan Colony, fonlar için verdiği teklif ile temel fonlar için sınırlı ortaklık teklifini revize etti. 

Kaynaklar Cerberus’un Abraaj’ın tüm fonlarını almak için teklifte bulunduğunu ancak temel fonlarda sınırlı ortaklık hisseleri için teklif vermediğini bildirdi. Cerberus, geçen ay Colony teklif vermeden önce Abraaj’ın fonlarını satın almak için görüşmeler yürütüyordu.

Tekliflerin Abraaj’ın tasfiyesini üstlenen Deloitte ve Pricewaterhouse Coopers tarafından incelendikten sonra yatırımcılar tarafından onaylanması gerekecek. Abraaj, Colony ve Cerberus konu hakkında Bloomberg’e yorum yapmadı.

Colony’nin satın almak için anlaşmaya vardığı aşağıdaki 4 fonun işlemlerinin 1 Temmuz itibariyle tamamlanması gerekiyordu.

Abraaj Afrika Fonu III -- 990 milyon dolar varlık
Abraaj Latin Amerika Fonu II -- 545 milyon dolar varlık
Abraaj Türkiye Fonu I -- 526 milyon dolar varlık
Abraaj Kuzey Afrika Fonu II -- 375 milyon dolar varlık 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)