BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'ye not şoku!----

ABD'ye not şoku!

ABD'ye not şoku!
16 Ocak 2018 - 10:59 www.finansgundem.com

Dagong Credit, ABD'nin kredi notunu BBB+ seviyesine indirdi

Çinli kredi derecelendirme kuruluşu Dagong Credit, ABD'nin kredi notunu A-'den BBB+ seviyesine indirdi ve görünümü 'negatif' olarak belirledi.

Dagong yaptığı değerlendirmede ekonomik taban üzerindeki üst yapının uzun vadeli negatif etkisinin ABD merkezi hükümetinin borç servisi kaynaklarını kötüleştirmeye devam etiğini belirtti. "Bu trend, ABD hükümetinin devasa vergi indirimleri ile azdırıldı. Borç ekonomisine artan bağıklılık merkezi hükümetin borç ödeme yeterliliğinin baltalamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Dagong, ABD'nin kredi notunun düşürülmesine ilk neden olarak ABD siyasi sisteminin hatalarının oluşturduğu politik ekolojinin ABD hükümetinin etkin şekilde nükümet etmesini zorlaştırmasını ve bu nedenle ulusal ekonominin kalkınmasının doğru yoldan ayrılmasını gösterdi.

İkinci neden olarak, büyük ölçekli vergi indirimlerinin doğrudan merkezi hükümetin borç geri ödeme kaynaklarının azaltmasını ortaya koyan Dagong, üçüncü neden olarak finansal açığı kapatmak için borcun artırılmasının merkezi hükümetin kredi riskinin azdırılmasına yol açmasını işaret etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)