BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'ye ihracat yüzde 25 arttı----

ABD'ye ihracat yüzde 25 arttı

ABD'ye ihracat yüzde 25 arttı
18 Aralık 2017 - 13:32 www.finansgundem.com

Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, Türkiye ile ABD arasında siyasette yaşanan gerginliğe rağmen dış ticaretin büyük bir hızla arttığını işaret etti

Türkiye’nin ABD’ye yaptığı ihracatın bu yıl yüzde 25 oranında artış göstererek 8 milyar doları geçtiğini belirten Terzioğlu, yaklaşık 18 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden birinin ABD olduğunu hatırlattı.

Terzioğlu, “Önümüzdeki yıl ABD kökenli çok önemli fonların ortaklık kurarak veya şirket satın alarak Türkiye’de faaliyet göstereceklerini düşünüyorum” dedi.

Dış ticaret hacmindeki artışın, ülkelerin siyasi ilişkilerini de olumlu etkilediğini söyleyen Terzioğlu, buna örnek olarak Türkiye Yunanistan ilişkilerini gösterdi. Geçmişte iki ülke arasında yaşanan gerginliğin dış ticaret hacmindeki artıştan sonra normalleştiğini ifade eden Terzioğlu, “Sıkı bir ticari işbirliği politikayı da müspet etkiler” diye konuştu.

LOBİ İÇİN İŞBİRLİĞİ

Konsey olarak Türkiye’nin ABD kamuoyu nezdinde doğru tanıtılmasının her zamankinden daha da önemli hale geldiğini belirten Terzioğlu, şöyle konuştu:

“Amerika’da Türkiye adına lobicilik yapan kuruluşlar maalesef iyi çalışmıyor. Lobicilik faaliyetlerimizi daha etkili hale getirmek için ABD Temsilciler Meclisi veya Amerikan Senatosu’ndaki Türk Dostluk Grubu’nda yer alan politikacıları bünyemize almamız gerekiyor.

Lobi faaliyetlerini onlarla birlikte yapmak daha başarılı sonuçlar doğurabilir. Konsey olarak ABD’deki pek çok kuruluşla ortak çalışma başlattık.

ABD’de aralarında doktor, mühendis, akademisyen ve işadamlarının da olduğu 700 bine yakın üyesi olan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’yle (ATAA) birlikte çalışıyoruz.

Şu anda ABD’de en büyük problemimiz FETÖ. Onların yaydığı yalan yanlış dedikoduları önlemek için çeşitli eyaletlerde toplantılar düzenliyoruz. Bir yandan da iki ülke arasındaki ticaret hacmini çok daha üst seviyelere taşımak için büyük gayret içerisindeyiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)