BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül'ün Erdoğan'a rakip olması imkansız!----

Abdullah Gül'ün Erdoğan'a rakip olması imkansız!

Abdullah Gül'ün Erdoğan'a rakip olması imkansız!
28 Nisan 2017 - 10:44 www.finansgundem.com

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek iddialara ilişkin ‘Gül’ün, siyasi gücünün zirvesindeki Erdoğan’ın karşısına çıkması imkânsız’ diye yazdı.

Abdullah Gül’ün, 2019’daki Başkanlık seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkarılacağı iddia edilmiş ancak Gül'den çok sert açıklama gelmişti.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Saadet Partisi'nden gelen ‘kapımız açık' mesajının ardından gözlerin çevrildiği eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüşüne ilişkin bir sinyal olmadığını yazdı.

Zeyrek'in Hürriyet'teki bugünkü köşesinde Gül'ün siyasete dönüşüne ilişkin kullandığı ifadeler şöyle:

"Gül'ün siyasete dair görüşleri, eleştirileri ve önerileri çok ama siyasete döneceğine dair hiçbir sinyal yok. Mesela, siyasi bir projesi yok. Kimseyle paylaşmadığı bir projesi varsa da o projeyi hayata geçirecek bir ekibi de yok. Doğrudur, şu anda AK Parti içinde olan birçok siyasetçi ile AK Parti ile yükselen bazı bürokratlar, geçmişte Gül ile yakın ilişkiler içindeydi. Ali Babacan, Beşir Atalay, Ahmet Davutoğlu bu isimlerin başında geliyor. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Şükrü Karatepe'nin iktidar ekibine dahil olması da Gül'ün tercihiydi.

Gül'ün ekibi demek mümkün mü?

Başta biraz önce saydığım isimler olmak üzere, siyasette ve asker/sivil bürokraside ve yargıda Gül'ün desteği ile kariyer yapan isimleri Gül'ün ekibi diye nitelemek mümkün mü? Gül ‘Hadi' dediğinde yanında o isimleri bulabilir mi?

Gül'e yakın siyasetçiler, bugünkü pasif konumlarına rağmen böyle bir çağrıya kulak verirler mi sizce?
Ya da artık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a en yakın isimlere dönüşen asker/sivil bürokratlar, Gül'ün böyle bir adımına sıcak bakarlar mı?

Bu gerçeklere bir de Gül Cumhurbaşkanlığı'ndan ayrıldığından beri kendisine yönelik AK Parti'de ortaya çıkan direnci ekleyin. En son ne zaman "Gül AK Parti'ye dönsün, hasret bitsin" çağrıları duydunuz?
(…) Siyasi projesi ve ekibi olmayan Abdullah Gül'ün, iktidarı eleştirmekle birlikte davasına bağlı kaldığı da başka bir gerçek. Haliyle de siyasi gücünün zirvesinde olan Erdoğan'ın karşısına, hele hele başkalarının siyasi projesiyle rakip çıkması imkânsız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yasar 28 Nisan 2017 14:30

    gul sp ye gelirse başarırı olurlar çunku sp çok teşkilatı disiplinli dava adamları enaz %20alırlar

  • iso28 Nisan 2017 12:39

    Ne kadar eminsiniz %30 oy alan partiden bahsediyorsun dikkat et... sağlam bir merkez sağ parti çıktığında CHP bu ülkedeki 1. parti konumuna gelecektir. Türkiye'de sol'un oyu belli zaten. Önemli olan akp'ye rakip bir merkez sağ parti çıkması

  • Sdk 28 Nisan 2017 11:50

    Abdullah Gül 40 yıllık siyasi düşmanları ile 40 yıllık dostunun karşısına çıkmaz boşuna gaz veriyorlar.. Chp zihniyeti artık bu ülkede kendi zihniyetinden başkan çıkaramaz kendileride öğrenmiş kendi zihniyetinden olmayan aday arıyorlar her halükarda biz kazanacağız

  • salim28 Nisan 2017 11:31

    Ancak boş boş konuşursunuz,senaryo üretirsiniz.