BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül 55 milletvekiliyle yeni parti kuruyor iddiası----

Abdullah Gül 55 milletvekiliyle yeni parti kuruyor iddiası

Abdullah Gül 55 milletvekiliyle yeni parti kuruyor iddiası
17 Aralık 2018 - 05:36 www.finansgundem.com

AK Parti’nin kurucularından, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dört ay içinde yeni bir parti kuracağı iddia edildi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen hafta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme Ankara kulislerini hareketlendirmişti. Gül, ısrarlı sorular karşısında "Dış politika konularını görüştük" yanıtını vermişti. Gül ile ilgili şimdi bir bomba iddia ortaya atıldı.

Milliyet’ten Talat Atilla, "Sağlam kaynaklara" dayandırdığını ifade ettiği haberinde Gül'ün 55 milletvekiliyle yeni parti kuracağını öne sürdü. Atilla'nın haberine göre, Gül ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arasındaki ayrışmanın Gezi eylemleriyle başladığı ‘her iki cenahın’ da ortak görüşü.

Atilla, Gül’ün ayrışmaya gerekçe olarak şu olayı gösterdiğini söyledi: “Cumhurbaşkanlığı görevimin bitmesinden bir süre sonra Kayseri’yi ziyaret ettim. Aynı gün AK Parti’nin Kayseri il teşkilatı binaya kilit vurarak çaycı dâhil herkesi izinli ilan etmiş. Oysa o gün Kayseri il binasına giderek AK Parti’ye kayıt yaptıracaktım!”

Bu olayın neden Erdoğan veya kamuoyuyla paylaşılmadığı sorusunun cevaplanması gerektiğini savunan Atilla, Gül’ün ocak ayında başlayacağı çalışmalarını nisan ayında bir dizi eylemle tamamlamayı amaçladığını söyledi.

'ERDOĞAN'A SİYASİ OPERASYON'

Atilla, Abdullah Gül’ün, önemli bir siyasetçinin lojistik desteği, bir medya patronunun yol göstericiliği, tanınmış iki STK başkanının mıntıka temizliği ve bakanlık yapmış vekillerin de olduğu grupla Erdoğan’a ‘siyasi operasyonlara’ hazırlandığı bilgisini aldığını belirtti.
Atilla’nın ‘güçlü bilgilerim var’ dediği iddiasına göre, dört ay içinde çeşitli partilerden ayrılacak veya ayrılmaya ikna edilecek 55 milletvekiline Gül liderlik yapacak.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ufuk18 Aralık 2018 03:58

    Siyasette alternatiflerin çoğalması iyidir, yeni siyasetçilerin ortaya çıkmasını sağlar. Ama Abdulah Gül'ü biliyoruz idare-i maslahat. Türkiye'ye çığır atlatacak ve heyecan yaratacak birisi olarak görmüyorum. Vem Uzan vardı heyecan yaratmıştı söndü gitti. Besim Tibuk borsacının halinden anlar onu destekleyebilirim.

  • ALP17 Aralık 2018 20:04

    eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı...git işine...benden dost tavsiyesi...

  • ışın Özdemir17 Aralık 2018 18:11

    fETÖ tutuklamaları devam ederken,akp den ayrılan bir kişinin başka bir oluşuma kalkışması mümkün değil.Ya kendi yada çocukları için korkarlar.Asla böyle birşeye kalkışamazlar.Hemen bir helikopter kalkar ve saygı ziyareti yapılır:)

  • Selahattin abi17 Aralık 2018 18:40

    %100 katılıyorum doğru tespit

  • Zekeriya ÇAKAR17 Aralık 2018 09:24

    ABDULLAH GÜL ve benzeri siyasetçiler AK PARTİ'ye operasyon yapamaz. Böyle bir girişimin Türk Halkından güçlü bir destek bulması da mümkün değil. Recep Tayyip ERDOĞAN sayesinde Başbakan ve Cumhurbaşkanı olmuş bir siyasetçinin böyle bir girişimin içinde olması da pek akıl karı değil, sadece TRUVA ATI adayı olur.

  • İsmail Odabaş17 Aralık 2018 10:49

    AK PARTİ başlı başına bir truva atı, REFAH partisinden ayrılanlardan kurulan bir parti değilmi. Siz hangi kafayı yaşıyorunuz, çok geç bile kalındı gayet güzel olur siyaset biat etme müessesi değildir gerektiğinde doğru bildiğin yolda cesaret gösterip yürüyeceksiniz.