BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'nin Irak'a verdiği silahlar kayboldu----

ABD'nin Irak'a verdiği silahlar kayboldu

ABD'nin Irak'a verdiği silahlar kayboldu
25 Mayıs 2017 - 09:01 www.finansgundem.com

Terör örgütü IŞİD'le mücadele için gönderilen 1 milyar dolarlık askeri ekipman ve silahlardan bir daha haber alınamadı

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) 2016 raporundaki gizlilik, Uluslararası Af Örgütü'nün bilgi edinme hakkı talebi üzerine kaldırıldı. Yaklaşık dokuz ay önce yayınlanan rapor, 'Ordu Irak Eğit-Donat Fonu Ekipmanlarının Sayı ve Yerini Tespit Etmek İçin Etkili Kontroller Yapmadı' başlığını taşıyor.

Denetçilerin hazırladığı rapora göre, ABD Ordusunun eğit-donat programı kapsamında Irak'a verdiği 1 milyar dolardan fazla değere sahip silahların kaydı düzgün tutulmadı.

Raporda, "Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kuveyt ve Irak’taki ekipmanların miktarına ve bulunduğu yerlere ilişkin kayıtları doğru ve güncel bir şekilde tutmadığı tespit edildi" denildi.

Rapora göre, silahlar merkezi bir otomatik sistem yerine el yazısıyla kayıt altına alındı.

Irak eğit-donat fonu, ABD Kongresi tarafından 2015 yılında oluşturulmuştu. İlk yıl 1,6 milyar dolar ayrılan fon, geçen yıl IŞİD faktörü nedeniyle 750 milyon dolar artırılmıştı.

ABD, terör örgütü IŞİD'e karış kurulan koalisyonun başını çekiyor. Washington, Irak'taki silahlara benzer bir sevkiyatı halihazırda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye gönderiyor.

Başkan Donald Trump'ın geçen ay imza attığı sevkiyatı Türkiye onaylamıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Trump'ın Washington'daki görüşmesinde, ABD silahların yalnızca Rakka ve çevresinde kullanılacağı garantisini verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)