BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li dev şirketler: Türkiye bölgedeki merkez ülke----

ABD'li dev şirketler: Türkiye bölgedeki merkez ülke

ABD'li dev şirketler: Türkiye bölgedeki merkez ülke
21 Eylül 2018 - 07:38 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ABD’li şirketlerin üst düzey temsilcileri, “Türkiye bölgesinde merkez ülke. Güvenimiz tam. Yatırımlarımız devam edecek” mesajı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüştüğü Citibank, General Electric, Pepsi, Coca Cola, Boeing, Google, Microsoft'un da aralarında bulunduğu ABD'li 30 dev şirketin temsilcileri Türkiye ekonomisine güven duyduklarını söyledi. Amerikalı devler, "Türkiye'ye ve Başkan Erdoğan'a güvenimiz tam. Yatırımlarımız devam edecek. Türkiye'yi bölgesinde merkez ülke olarak görüyoruz" dedi.

ERDOĞAN'A DOSYA SUNDULAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-27 Eylül'de BM Genel Kurulu'na katılmak için gerçekleştireceği ABD ziyareti öncesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. ABD'li 30 şirketin CEO'su Başkan Tayyip Erdoğan'a ekonomiye yönelik beklentileri ve önerilerini anlattı. Bilişim, ilaç, kozmetik, gıda, giyim, perakende gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Amerikalı şirketler Erdoğan'a yatırım ve beklentilerine ilişkin bir de dosya sundu.

BU SÜREÇ ATLATILACAK
Başkan Erdoğan'ın "Türkiye ekonomisinin gücüne güvenin" çağrısını yanıtsız bırakmayan ABD'li şirketlerin temsilcileri, Türkiye'ye güvendiklerini belirtti. ABD'liler, "Siyasi alandaki gerginlikler ilk ekonomiyi etkiliyor. Bunun atlatılması için hepimiz ortak çaba harcamalıyız. Bu günlerin geçeceğine inanıyoruz" görüşünü ilettiler.

ERDOĞAN TEK TEK NOT ALDI
Erdoğan'ın tek tek not alarak, taleplerini dinlediği ABD'li şirket temsilcileri son ekonomik gelişmelere vurgu yaparak, Türkiye'yi bölgesinde merkez ülke olarak gördüklerini ifade etti. Yatırımcılar, "Türkiye ile ABD arasında güçlü ekonomik ve ticari ilişkiler var. Türkiye'ye bu konuda güveniyoruz. İki ülke arasındaki yaşanan siyasi ve diplomatik gerginlikler önce ekonomiyi ve bizleri etkiliyor. Yatırımcılar ve iş dünyası olarak bunun olmasını arzu etmeyiz. İki tarafın da bu gibi hadiselerin zararsız atlatılması için üzerine düşen çabayı göstermesi gerekiyor" dedi.

ŞİRKETLER ETKİLENMEYECEK
Erdoğan, ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat edildiğini vurguladı. Şirket yöneticileri, siyasi gelişmelerden en çok iş dünyasının etkilendiğini ifade ederek, "Bu konuda iki tarafın da çaba göstermesi gerekiyor. Yaşanan gerginlikler önce ekonomiyi etkiliyor. Bunun olmasını arzu etmeyiz. Biz yatırımlarımıza devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. (Hazal Ateş - Sabah)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan aydın21 Eylül 2018 11:14

    "Hem biykey et derler hem de yabancı yatırımcı ararlar" diyen kişilere diyorum. Siz size çelişki görünen şeyleri kullanmaya çalışıyorsunuz fakat gram düşünmeden konuşuyorsunuz. Sizin kafanızdan size o zaman ben de soru soruyorum. Böyle diyerek amerikancılık mı yapıyorsunuz yoksa Türkiye'ye yatırımcı gelmesin ekonomik kriz olsun diye dert mi yanıyorsunuz? Siz bu kafalarla ancak çocuk kandırırsınız.

  • Münafık21 Eylül 2018 10:14

    Halka ABD ürünlerini boykot et derler, ABD'li işadamlarına Türkiye'ye yatırım yapın derler!

  • Bika21 Eylül 2018 07:56

    ABD ürünlerine boykot başlatılmadı mı ! Bu ne perhiz bu ne turşu