BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den uzlaşı çıktı----

AB'den uzlaşı çıktı

AB'den uzlaşı çıktı
06 Aralık 2018 - 15:44 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin 2019 yılı genel bütçesinde en büyük kaynak, ekonomik, sosyal ve bölgesel uyum programlarıyla büyüme ve istihdamı artırmaya aktarılacak

Avrupa Birliği'nin (AB) 2019 bütçesine ilişkin Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi arasında yapılan müzakereler sonucunda uzlaşı sağlandı ve AB'nin gelecek yıl bütçesinde gelirler 165,8 milyar euro, harcamalar ise 148,2 milyar euro olarak belirlendi.

Bütçede ana başlıklar, "akılcı ve kapsayıcı büyüme", "sürdürülebilir büyüme ve doğal kaynaklar", "güvenlik ve vatandaşlık", "idare", "küresel Avrupa" olarak sıralandı.

Bütçede, "akılcı ve kapsayıcı büyümeye" toplam 80 milyar 527 milyon euro kaynak aktarılmasına karar verildi. Bu alanda, "büyüme ve istihdam için rekabetçilik" başlığı altındaki programlara 23 milyar 335 milyon, "ekonomik, sosyal ve bölgesel uyum" programlarına 57 milyar 192 milyon euro sağlanacak. Uyum programları kapsamında bölgeler arasındaki ekonomik farklılıkların giderilmesi amaçlanacak.

"Sürdürülebilir büyüme ve doğal kaynaklara" ilişkin alanlara, bütçeden 59 milyar 642 milyon euro verilecek. Bu kaynakla, AB'nin tarım, balıkçılık ve iklim değişikliğiyle mücadele alanındaki harcamaları gerçekleştirilecek. Bu alanda piyasalara yönelik harcamalar ve doğrudan yardımlar için 43 milyar 192 milyon euro ayrılacak.

"Güvenlik ve vatandaşlık" başlığı altındaki programlara 3 milyar 787 milyon euro aktarılacak bütçede, AB'nin dış politikasına yönelik harcamaları içeren "Küresel Avrupa" programına da 11 milyar 319 milyon euro sağlanacak.

AB kurumlarının "idaresi" için de bütçeden 9 milyar 943 milyon euro tahsis edilecek.

Öte yandan, bütçede farklı başlıklar altında yer alan AB'nin araştırma ve geliştirme Ar-Ge programı Horizon 2020'ye 12,2 milyar euro, eğitim programı Erasmus'a da 2,8 milyar euro ayrılacak.

AB bütçesi

Üye ülkeler tarafından ortak şekilde belirlenen siyasi ve ekonomik hedefleri gerçekleştirmek üzere kullanılan bütçenin önemli bir bölümü, üye ülkeler arasında ekonomik ve siyasi bütünleşmeyi güçlendirmeyi amaçlıyor.

AB bütçesinde gelir kalemleri, büyük ölçüde üye ülkeler tarafından sağlanan kaynaklardan, harcamalar kısmı ise tarım, ekonomik ve yapısal fonlar, araştırma, eğitim, dış ilişkiler, genişleme ve idari giderlerden oluşuyor.

AB bütçesinin denetimini ise merkezi Lüksemburg'da bulunan Avrupa Sayıştayı gerçekleştiriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)