BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB'den mültecilere 1.4 milyar euroluk destek----

AB'den mültecilere 1.4 milyar euroluk destek

AB'den mültecilere 1.4 milyar euroluk destek
28 Temmuz 2016 - 17:14 www.finansgundem.com

AB, Suriyeli mültecilere eğitim ve sağlık alanında 1.4 milyar euroyu aşkın desteği onayladı

Avrupa Komisyonu bugün, Suriye'deki savaştan kaçan mültecilerin ve ev sahibi toplumların desteklenmesi amacıyla 1.4 milyar euro tutarında Özel Tedbir paketini kabul etti. Avrupa Birliği Komsiyonu tarafından yapılan konuya ilişkin basına yapılan açıklama

"AB, Türkiye'deki Mültecilere yönelik Yardım Aracı'nın uygulamaya geçirilmesini hızlandırmak üzere taahhüt ettiği gibi, Suriyeli mültecilere sağlık, eğitim ve sosyo-ekonomik alanlarda destek ve
insani yardımların finansmanı için ayırılan miktarı 2 milyar Avro'nun üzerine çıkardı.

Avrupa Komisyonu bugün, Suriye'deki savaştan kaçan mültecilerin ve ev sahibi toplumların desteklenmesi amacıyla 1.4 milyar Avro tutarında Özel Tedbir paketini kabul etti. Türkiye Mülteci Aracı kapsamında uygulamaların hızlandırılmasıyla Komisyon 18 Mart tarihli AB-Türkiye Bildirisi kapsamındaki taahhütlerini yerine getirerek o tarihten bu yana, bu yıl ve gelecek yıl için öngörülen 3 milyar Avro'nun 2.155 milyar Avro'luk kısmını harekete geçirmiştir.

Türkiye'deki mültecilerin eğitim, sağlık, belediye ve sosyal altyapı hizmetleri ve sosyo-ekonomik bakımdan desteklenmeleri amacıyla 1.415 milyar Avro değerindeki Özel Tedbir paketi kabul edildi. Buna ilaveten insani yardım projeleri için daha önceden tahsis edilen fonlardan 79 milyon Avro, BM kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve STK'lar dahil olmak üzere çeşitli ortaklara ihale edildi.

Özel Tedbir

Bugün kabul edilen Özel Tedbir paketiyle, Türkiye'deki mülteciler ve ev sahibi toplumların öncelikli olarak eğitim, sağlık, belediye altyapısı ve sosyo-ekonomik alanlardaki acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere üç aşamalı olarak, mevcut durumdan en çok etkilenen on ile finansman sağlanmaktadır. İlk aşamada, eğitim ve sağlık Bakanlıklarının işletim giderlerinin karşılanması ve Suriyeli mülteci ve çocuklarının eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimlerinin sağlanması amacıyla bu bakanlıklara doğrudan hibeler sağlanacaktır.

İkinci aşamada, eğitim ve sağlık altyapısına AB mali desteği verilecektir. Bu kapsamda ayrıca ev sahibi toplumlara dönük belediye altyapı hizmetleri finanse edilecek ve Türkiye'deki Suriyeli mültecilere sosyo-ekonomik destek sağlanacaktır. İkinci aşama Uluslararası Finans Kuruluşlarıyla yapılacak görevlendirme anlaşmaları vasıtasıyla uygulanacaktır.

Tedbir paketinin üçüncü aşaması Suriye krizine cevaben, mülteci ve ev sahibi toplumlara temelden başlanarak sağlanan finansman desteğinin sürdürülmesi sağlanacak şekilde AB Bölgesel Güven Fonu'na ilave tahsisat aktarılmasını kapsamaktadır. Tedbir kapsamında ayrıca Uluslararası Finans Kuruluşlarına, Mülteci Aracı altında ileriye dönük potansiyel projeler için bir proje stoğu hazırlamaları amacıyla belirli bir fon aktarımını da öngörmektedir.

Tedbirin kabulü mültecilerin duyduğu ihtiyaçlarının olabildiğince hızlı bir şekilde karşılanabilmesini sağlayacaktır. Bugüne kadar sağlanan 740 milyon Avroluk insani yardım ve insani yardım dışındaki
desteğin üzerine eklenen bu Özel Tedbirle birlikte, Araç kapsamında taahhüt edilen toplam rakam 2.155 milyar Avroya ulaşmaktadır.

İnsani yardım projeleri

AB’nin Türkiye’deki mültecilere yardım amacıyla hali hazırda uygulanmaya devam eden insani yardım projeleri bulunmaktadır. 79 milyon Avro değerindeki en yeni bir dizi projenin sözleşmeye bağlanmasıyla birlikte 2016 yılında Araç kapsamında sağlanan toplam insani yardım desteği 169 milyon Avroyu bulmuştur. Bu fon kaynağı, kamuya ait hizmet birimleri ile eşgüdüm halinde ve çeşitli hükümet dışı kuruluşlarla işbirliği yapılarak insani yardım örgütlerine yönlendirilecektir.

AB tarafından Türkiye’de desteklenen insani yardım projeleri, kırılgan konumdaki mülteci ve göçmenlerin en temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bunlar arasında savaşta yaralananlara yönelik destekler ile ilk aşama sağlık hizmetlerine ve gıdaya erişim destekleri yer almaktadır. Eğitime odaklana projeler ise öğrencilerin okullara taşınması ve yaygın eğitime erişimi kapsayacaktır. Başta çocuklar olmak üzere en kırılgan konumdakilerin korunması ise üzerinde özellikle durulan bir husustur."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)