BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB'den kredi derecelendirme kuruluşlarına sınırlama----

AB'den kredi derecelendirme kuruluşlarına sınırlama

AB'den kredi derecelendirme kuruluşlarına sınırlama
18 Kasım 2017 - 08:24 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin (AB) piyasa denetçi kurumu olan Avrupa Sermaye Piyasaları Otoritesi (ESMA) AB dışından verilen kredi notlarının Birlik içinde kullanımına kısıtlamalar getirdi.

Karar Brexit sonrası Moody's, Standard&Poor's ve Fitch'i etkileyecek. İngiltere'nin 2019 Mart ayında AB`den çıkmasıyla bu üçlü yabancı kurumlar olarak muamele görecek ve verdikleri kredi notların bir AB kurumu tarafından onaylanması zorunlu olacak.

Bu adım, İngiltere'nin AB'den çıkışından sonra, Londra'daki üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun geleceğini yakından ilgilendiriyor.

KREDİ NOTLARI ONAYDAN GEÇECEK

Reuters'in haberine göre, yeni kurallara göre AB dışında derlenmiş bir kredi notunun AB içinde regülasyon amaçlarıyla kullanılabilmesi için, ESMA tarafından yetkilendirilmiş bir kredi derecelendirme kuruluşunun onayından geçmesi gerekiyor.

MERKEZLERİ LONDRA'DA

Dünyanın en büyük derecelendirme kuruluşları olan ve "üç büyükler" olarak adlandırılan Moody's, Standard&Poor's ve Fitch'in Avrupa merkezleri Londra'da.

ESMA'nın bugün yaptığı onay kuralları güncellemesi 2019 Ocak ayında yürürlüğe girecek. Yeni düzenlemeye göre ESMA, yatırımcıların korunması için derecelendirme rejimlerini daha yakından müdahalelerle denetleyecek.

AB, CEZA PARA CEZASI UYGULAYABİLECEK

ESMA Başkanı Steven Maijoor, "Güncellenen kurallar ESMA'nın AB kredi derecelendirme kurumlarından, onay verdikleri kredi notları hakkında bilgi isteme yetkisi olduğunu ve bu yetkiyi kullanacağını gösteriyor" dedi.

ESMA, AB dışındaki derecelendirme kuruluşlarından, en az AB standartları kadar sıkı değerlendirme koşullarına riayet ettiğini göstermelerini ve teyit etmelerini isteyebilecek.

Bunu yapmayan AB merkezli kuruluşlara para cezası uygulanabilecek.

İngiltere'nin 2019 Mart ayında AB'den çıkmasıyla "üç büyükler" yabancı kurumlar olarak muamele görecekler ve verdikleri kredi notlarının bir AB kurumu tarafından onaylanması zorunlu olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)