BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Menbiç için işbirliği teklifi----

ABD'den Menbiç için işbirliği teklifi

ABD'den Menbiç için işbirliği teklifi
31 Ocak 2018 - 09:23 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz günlerde ABD askeri Menbiç'ten çekilmeyeceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerin ardından Pentagon sözcüsü flaş açıklamalarda bulundu

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Adrian Galloway, Türkiye'nin Afrin'den sonraki hedefi olarak açıkladığı Menbiç'in iş birliği ile çözülebileceğini söyledi.

Habertürk'ten Nalan Koçak, Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Galloway’e, “Türk ve Amerikan güçleri Menbiç'te karşı karşıya gelebilir mi?” sorusunu yöneltti. 

Galloway’ın bu soruya yanıtı şöyle oldu:

“Türkiye’yle her seviyedeki soruna çözüm için çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken de Türkiye’nin güvenlik kaygılarını göz önüne alıyoruz ve IŞİD'e yapılan baskının azalmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu sorun ancak karşılıklı iş birliğiyle çözülebilir. NATO müttefikimizin yanındayız, Türk yetkililerle çözüm müzakerelerimizi sürdüreceğiz." 

'TÜM TARAFLARI SİVİLLERİ KORUMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Galloway, Afrin'e yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nı da şu ifadelerle değerlendirdi:

“Kuzeybatı Suriye’deki durum nedeniyle endişeliyiz. Tüm tarafları IŞİD'i yenmeye odaklanmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Ayrıca PKK’nın müttefikimiz Türkiye’ye herhangi bir saldırısını da kabul etmeyeceğimizi belirtmek isterim."

'AFRİN'DEKİ GRUP IŞİD'LE MÜCADELE EDENLER DEĞİL' 

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve YPG’nin Afrin’de karşı karşıya gelmesine ilişkinse Galloway’ın değerlendirmesi şöyle oldu:

“Afrin’deki silahlı gruplar IŞİD'le mücadelede iş birliği yaptığımız gruplardan değil. Bu konuda onlara silah, eğitim ya da danışman desteği vermedik. Fakat Afrin’de artan şiddet sivillerin yerinden olması ve ölümleri artırma riski taşıyor."

'SINIR GÜCÜNÜN AMACI IŞİD'LİLERİN SURİYE DIŞINA ÇIKMASINA ENGEL OLMAK'

“ABD’nin Türkiye sınırında çoğu YPG’lilerden oluşan 30.000 kişilik sınır gücü kurma kararı Türkiye’den sert tepki çekti, bu adımda ısrarcı mısınız?” sorusuna sözcünün yanıtı şu oldu: 

"ABD iş birliği yaptığı gruplarla kapasitesini geliştiriyor, bunun nedeni daha önce IŞİD'den temizlenen alanları korumak. IŞİD'le mücadele evrildikçe, örgütün Suriye ve Irak’ta yeniden ortaya çıkmasına mani olmak için yeni yollar aramamız doğal. Bu güç tamamen iç istikrar amacı taşıyor. Amaç kaçan IŞİD'lilerin Suriye dışına çıkmasına engel olmak” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)