BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den iklim değişikliği açıklaması----

ABD'den iklim değişikliği açıklaması

ABD'den iklim değişikliği açıklaması
19 Haziran 2017 - 20:43 www.finansgundem.com

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, iklim değişikliğine neden olan temel faktörün beşeri faaliyetlerden kaynaklanan karbondioksit salınımı olduğuna inanmadığını belirtti

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, Amerikan televizyonu CNBC'ye verdiği mülakatta, iklim değişikliğiyle ilgili soruları yanıtladı.

İklim değişikliğinin en önemli nedeninin insanların neden olduğu karbondioksit salınımını olup olmadığı sorusuna, Perry "Hayır. Ana neden muhtemelen okyanus suları ve içinde yaşadığımız çevre" cevabını verdi.

Perry, öte yandan insanların iklim değişikliğinde rol oynadığını kabul ederken, "Gerçek şu ki tartışma konusu iklimin değişip değişmediği ya da insanların bunu etkileyip etkilemediği olmamalı. Evet, iklim değişikliğini etkiliyoruz. Fakat asıl soru sadece ne kadar etkilediğimiz ve bunu hangi politika değişiklikleriyle çözeceğimiz olmalı." ifadelerini kullandı. 

Perry'nin yorumları, iklim değişikliğine kuşkuyla yaklaşan Trump yönetiminin tüm eleştirilere rağmen pozisyonunu koruyacağına işaret etti.

 ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini iklim değişikliğiyle küresel mücadeleyi hedefleyen Paris Anlaşması'ndan çekme kararı almıştı. 

"Bilim adamları verileri manipüle ediyor"

Eski Teksas Valisi ve başkan adayı Cumhuriyetçi Rick Perry, iklim değişikliği konusunda yaptığı tartışmalı açıklamalarla daha öncede gündeme gelmişti.

Perry, 2011 yılında yaptığı bir konuşmada, iklim değişikliğini araştıran bilim adamlarının bilimsel verileri kendi finansal kazançlarını için manipüle ettiklerini iddia etmişti.

Buna karşın, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Enerji Bakanlığı'na seçilen Perry, adaylığının Senato'da görüşüldüğü bir oturumda, küresel ısınmanın bir kısmının doğal olarak, bir kısmının da insan faaliyetleri nedeniyle oluştuğunu söylemişti.

Perry'nin iklim değişikliğiyle ilgili tutumunu değiştirmesi adaylığına karşı çıkan Demokratların direncini kırmakta önemli rol oynamıştı. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)