BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'den bankalara yönelik siber saldırılara karşı hamle----

ABD'den bankalara yönelik siber saldırılara karşı hamle

ABD'den bankalara yönelik siber saldırılara karşı hamle
19 Ekim 2016 - 21:20 www.finansgundem.com

ABD’de bankacılık düzenleme kuruluşları, büyük bankaların siber ataklara karşı daha güçlü standartlar uygulamasını öngören yasa teklifi için harekete geçti.

ABD Merkez Bankası (Fed), ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Paranın Kontrolü Ofisi’nden (OCC) yapılan ortak açıklamada, büyük bankalara güçlendirilmiş siber güvenlik kriterleri uygulanmasını sağlayacak yeni düzenlemeye ön onay verildiği bildirildi.

Yeni kriterlerin toplam malvarlığı 50 milyar doları aşan bankaları etkileyeceği belirtilen açıklamada, bu bankaların herhangi bir siber atak durumunda hizmetlerini aksatmaması için gerekli önlemleri almaya zorlanabileceği kaydedildi.

Düzenleme için kamuoyundan yorum talebinde bulunulan açıklamada, 3 aylık yorum süresinin 17 Ocak 2017’de sona ereceği ifade edildi.

ABD'de son yıllarda artan siber saldırılardan bankaların da nasibini almasının yeni düzenlemeye gidilmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

Geçen yıllarda ülkenin en büyük sermayeli bankası JP Morgan Chase'in de olduğu aralarında bulunduğu bazı bankalarına siber saldırılar düzenlenmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)