BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de sağlık reformu rafa mı kalkacak?----

ABD'de sağlık reformu rafa mı kalkacak?

ABD'de sağlık reformu rafa mı kalkacak?
17 Temmuz 2017 - 10:11 www.finansgundem.com

ABD'deki sağlık reformu sorunu kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Trump, kendi çevresinden destek alamayabilir

ABD'de her başkanın ele aldığı sorunlardan olan sağlık reformunda ABD Başkanı Trump da havlu atma yolunda ilerliyor.

Obama'nın getirdiği Obamacare'dan daha iyi sağlık reformu yapacağını iddia eden Trump, kendi çevresinden destek alamayabilir.

Akşam yazarı Deniz Gökçe konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:

ABD Başkanı Donald Trump, seçim öncesinde tüm ABD’li Cumhuriyetçileri, Obama döneminde yapılan sağlık reformundan daha iyi bir sağlık reformu yapacağı vaadi ile mutlu kılmış oylarını almıştı.

Ama senatoda oylamasının yapılması planlanan yeni sağlık reformu kanunu şimdi Trump’ın kendi tayfasından da pek oy alamayacak gibi gözüküyor.

ABD Kongresi'nde yapılan incelemeye göre yeni kanun 10 yıl içinde, 22 milyon insanı, geçim şartları ne olursa olsun sağlık sigortasız bırakma gibi bir felakete yol açacak gibi duruyor.

Bu nedenle de Cumhuriyetçiler yeni kanunlarını senatodan geçiremeyecekler, çünkü kendi partilerinin senatörleri bile yeterli oy vermiyorlar, yani kanunda önemli değişiklikler yapılması gerek.

Bu arada galiba oylama 2017 yılının Ağustos ayının üçüncü haftasına kaydırıldı! Bu durumda, biz de değişiklikleri beklerken aşağıda ABD’nin 72 yıl önce başlayan çağdaş sağlık kurumlarının zaman içindeki gelişimini aktarmayı seçtik.

1945 yılı Kasım ayında Başkan Harry Truman Kongreye her kişiyi içeren bir sağlık kanunu getirmişti, fakat başarılı olamamıştı, çünkü tıp doktorları ücretlerinin kısılacağını düşürerek yeni sağlık reformu kanununu reddetmişlerdi.

1965 yılında Temmuz ayında Başkan Lyndon Johnson döneminde çıkarılan yeni kanunla 65 yaşını aşmış olan her kişiye hastane hizmeti ve de sağlık tedavisini, kişilerin gelirlerine bakmadan ödeyen bir sistem getirilmişti. Adı da Medicare olmuştu!

1972 yılı ekim ayında Başkan Nixon’un yaptığı kanun değişikliği ile 65 yaş altındakileri de bazı özel hastalık durumlarında, mesela kalıcı böbrek sorunları ortamında, 65 yaş altında bile kalıcı hastane ve sağlık bakımı desteği verilmesi gündeme geldi.

1993 yılında ise tüm ABD vatandaşlarına tüm sağlık hizmetlerini vermek için Hillary Clinton tarafından getirilen yeni kanun ise 1994 yılında red edildi. Bu dönemde Başkan Clinton siyaseten zayıflamıştı.

2003 yılında George W.Bush seçimi kazandıktan sonra, hemen 2003 yılında, sağlık tasarruf hesapları kurdurarak, artan sağlık hizmeti giderlerini azaltmak için sağlık hesaplarını desteklemeye çalışmış, ama vergi indirimlerinin yeterli olmadığını da gündeme getirilmişti.

ABD 2010 yılında Başkan Obama döneminde ise yeni kanun “Obamacare” adı ile daha düşük sağlık harcaması gideri ve de daha fazla sağlık sigortası üyesi yaratmaya çalışılmıştı. Kanun sigortacıların her müracaat edeni kabul etmelerini vurgulamıştı. Bu Cumhuriyetçilerin hiç desteklemediği bir kanun olmuştu.

2017 yılında ise Trump tayfası Cumhuriyetçiler, seçim sonrası, hızla en kısa zamanda tüm Obamacare kurallarını ortadan kaldırmak ve farklı bir sağlık reformu yapmak istiyorlardı, ama sonunda ilk oylamada Cumhuriyetçi milletvekilleri bile değişimi kabul etmedi gibi. Bakanlım önümüzdeki dönemde yeni oylamada ne olacak veya ne tür değişimler ilave değişiklikler kabul edilecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)