BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de oy verme işlemi sona erdi----

ABD'de oy verme işlemi sona erdi

ABD'de oy verme işlemi sona erdi
18 Haziran 2018 - 08:20 www.finansgundem.com

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD'de oy verme işleminin son gününde New York'ta vatandaşlar sandıklara yoğun ilgi gösterdi

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve  27. Dönem Milletvekili Seçimi için ABD'de yaşayan Türk vatandaşlarının oy verme  işlemi sona erdi. 

ABD'de 9 Haziran'da başlayan oy verme işleminin son gününde New  York'ta vatandaşlar sandıklara yoğun ilgi gösterdi.

Oy kullanmaya gelen vatandaşlar Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu  önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Oy verme işlemi, New York, Washington D.C, Boston, Miami, Houston,  Chicago ve Los Angeles'taki seçim merkezlerinde yerel saat ile dün 21:00'da sona  erdi.

Kullanılan oylar ise sandık ve seçim görevlilerinin gözetiminde  mühürlendikten sonra bugün uçakla İstanbul'daki yurt dışı seçim bölgesi  başkanlığına gönderilecek.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, New York'ta kayıtlı 40 bin 18 bin seçmen bulunduğunu ve 9 günde 12  bin 845 seçmenin oy kullandığını söyledi.

AK Parti Amerika Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Levent Ali Yıldız  ise 9-17 Haziran tarihleri arasında ABD’deki tüm temsilciliklerde oy kullanma  işleminin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığını ifade etti.

Tüm oyların mühürlenerek bugün Türkiye'ye gönderileceğini belirten  Yıldız, şunları kaydetti:

''Vatandaşlarımızın oy verme işlemini kolaylaştırmak amacıyla yapmış  olduğumuz otobüs ve ulaşım organizasyonun pozitif etkilerini gördüğümüzü  düşünüyorum. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile  olmasını diliyorum.''

Öte yandan Washington ve civarında yaşayan Türkler, oy verme işleminin  son gününde akşam saatlerine kadar Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğindeki  sandıklarda oylarını kullandı.

  Washington'da kullanılan oylar da sandık ve seçim görevlilerinin  gözetiminde mühürlendikten sonra bugün uçakla İstanbul'daki yurt dışı seçim  bölgesi başkanlığına iletilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)