BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de MBA endeksleri artış gösterdi----

ABD'de MBA endeksleri artış gösterdi

ABD'de MBA endeksleri artış gösterdi
08 Şubat 2017 - 15:06 www.finansgundem.com

ABD'de MBA endeksleri geçen haftaki 384,7 seviyesinden yüzde 2,3 artışla 393,6 puan seviyesine ulaştı

ABD'de İpotek Bankaları Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 3 Şubat haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden
oluşan piyasa endeksi yüzde 2,3 artışla 393,6 puan oldu. Geçen hafta endeks 384,7 seviyesindeydi.

ABD Mortgage piyasası endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvurular içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit/değişken faizli mortgage kredileri yer alıyor.

ABD Mortgage Bankalar Birliği (Mortgage Bankers Association of America-MBA) tarafından yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde satınalma endeksi yüzde 1,8 artışla 233,7 puan, refinans endeksi yüzde 2,2 artışla1.276,4 puan oldu. Geçen hafta Satınalma endeksi 229,6 puan, refinans endeksi ise 1.248,4 puan seviyesinde bulunuyordu.

MBA satın alma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor.

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, tüm refinansman amacıyla yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)