BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD verisi tahvilleri etkileyebilir----

ABD verisi tahvilleri etkileyebilir

ABD verisi tahvilleri etkileyebilir
11 Ağustos 2017 - 11:01 www.finansgundem.com

Tahvil traderları ABD enflasyon verisine göre yön belirleyecekler

ABD'de bugün saat 15:30'da açıklanacak enflasyon verisi beklentileri karşılarsa, hazine tahvili faizleri 6 haftanın en düşük seviyesinden yükselebilir. Piyasalar, enflasyonun hızlanarak Fed'in faiz artışına gitme durumunu desteklemesine dair kanıt bekliyor.

İki Fed yetkilisi, Pazartesi günü bulundukları yorumlarda, yumuşak kalan enflasyonun bir sorun olduğunu ve traderların bu hafta açıklanacak rakamlara olan duyarlılığını artırdığını belirtti.

Bloomberg'in yaptığı anket sonucu beklentiler, ABD Tüketici Fiyat Endeksi'nin Temmuz ayında aylık yüzde 0.2, yıllık yüzde 1.6 yükselmesi yönünde. Endeks, son dört ay boyunca düşerek Fed'in enflasyondaki düşüklüğün geçici olduğu ve daha sıkı para politikasının uygun olduğu söylemlerine ilişkin şüpheleri artırdı. Perşembe günü açıklanan ve beklentilerin altında kalan ÜFE verisi, merkez bankasının durumunu destekleyici olmadı.

New York Fed Başkanı William Dudley, Perşembe günkü açıklamalarında, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe doğru ilerlemesinin biraz vakit alacağını belirtti.

Analistlerin ABD enflasyonuna ilişkin görüşleri şöyle:

Nomura Securities International'da Amerika kıtası sabit getiri stratejisti Geogre Goncalves, "Kuzey Kore haberleri, risk iştahı düşüklüğünün ekonomik veriyi gölgede bırakmasıyla, piyasaları, temel prensiplerden uzaklaştıracak" dedi ve "Veri, beklentileri karşılasa bile, 'piyasalar, enflasyonun geri geleceği konusunda yüksek seviyedeki şüphecilik sebebiyle daha yüksek tahvil faizlerine meyilli olabilir. Tahvil faizleri, enflasyon verisi beklentilerin üzerinde gelirse, 2-3 baz puan düşüş yönündeki fikir birliğinin aksine, 5-7 baz puan tırmanabilir" diye konuştu.

TD Securities (USA) LLC küresel faiz stratejisi müdürü Priya Misra, "Olumlu bir sürpriz durumunda, 10 yıl vadeli tahvil faizlerinin rahatlıkla 2.3 seviyesine geldiğini görebiliriz. Enflasyon, Fed'i tekrar Faiz artışına gitme konusunda tek geride tutan şey" ve "Piyasalar, sadece manşet enflasyona değil, "verinin güçlülüğüne" de odaklanıyor olacak. Böylece, geniş tabanlı enflasyonun risk altında olup olmadığı gözlemlenecek" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)