BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Suriye'nin kuzeyine gözlem noktası kuruyor----

ABD Suriye'nin kuzeyine gözlem noktası kuruyor

ABD Suriye'nin kuzeyine gözlem noktası kuruyor
21 Kasım 2018 - 21:46 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanı Mattis, Suriye'nin kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kuracaklarını söyledi

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Türkiye'nin kaygılarına yönelik Suriye'nin kuzeyinde birkaç bölgede gözlem noktası kuracaklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) gazetecilerle bir araya gelen  Mattis, "Türkiye bir NATO ortağıdır. Onların Esad rejiminin Suriyesinden kaynaklı  terör tehdidine yönelik meşru kaygıları var." dedi.

Savunma Bakanı Mattis, Beşşar Esad'ın Rusya ve İran'ın desteği ile  ülkesinde katliam yaptığını ve ülkeyi böldüğünü ifade ederek, "Türkiye'nin,  Suriye sınırında yer alan bir NATO ülkesi olarak kaygılanması için birçok nedeni  var. Bu kaygıların hiç birini ciddiye almıyor değiliz. Suriye'nin kuzeyine bir kaç bölgede gözlem noktası kuruyoruz. Bu şimdi bir değişikliktir. Suriye'nin  kuzey sınırı boyunca birkaç yerde gözlem noktaları kuracağız, çünkü en azından  bizim faaliyet alanımızdan kaynaklı bir şey gördüğümüzde Türkleri uyarmak  istiyoruz. Bu konuda Türkiye ile yakın iş birliği içindeyiz. Türkiye'ye yakından  bu konuyu danışıyoruz. Hem ordu hem de Dışişleri Bakanlığı onlara danışıyor.  Türkiye'ye yönelik ortaya çıkabilecek ve gördüğümüz her türlü tehdidi takip  etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kuracakları noktaların açık bir şekilde gece ve gündüz seçilebilecek  şekilde işaretlenmiş olacağını kaydeden Mattis, "Türk ordusu ile sınırın  karşısından çok konuşuyor olacağız. Gece ve gündüz çok açık bir şekilde işaretli  bölgeler olacak. Böylece Türkler bizim tam olarak nerede olduğumuz net olarak  görecek." diye konuştu.

James Mattis, gözlem noktalarının kurulma sebebini ise şu sözlerle  açıkladı:

"Bu, Orta Fırat Vadisi'nde savaşanların savaştan çekilmemesini ve  coğrafi halifelikten geriye kalan kısmını bitirmeye devam etmelerini sağlamak  üzere dizayn edilmiştir. Düşman küçük bir alana sıkıştıkça, ellerindeki alanları  daha da güçlendiriyorlar ve tabii kaç ay önceden beri ifade ettiğimiz gibi orada  zor bir savaş var."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)