BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD seçimlerine müdahalede Putin'in başaşçısının rolü----

ABD seçimlerine müdahalede Putin'in başaşçısının rolü

ABD seçimlerine müdahalede Putin'in başaşçısının rolü
21 Şubat 2018 - 06:58 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD'de seçimlere Rus müdahalesi konusundaki araştırmanın detaylarına köşesinde yer verdi. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Geçen hafta cuma günü ABD’nin uzmanı Robert Müller, Rusya’nın ABD’nin 2016 yılı seçimine dışarıdan nasıl müdahale ettiğini açıklayan, 13 kişinin ve üç grubun adlarını veren ve de 2014’ten bu yana kadar devam ettiği bildirilen bir Rus yaklaşımının içeriğini detaylı şekilde ilan eden, 40 sayfaya yakın mahkeme araştırmasını yayımladı.

Andrei Soldatov gibi konunun uzmanı olanlar, aslında başka ülkelerin siyasetine parmak sokan Rus yaklaşımının yeni bir yaklaşım olmadığını, tam 18 yıl evvel başka yerlerde başladığını gündeme getiriyor. (Mesela Çeçenya sorununda)

Robert Müller’in tespitlerine göre, 2016 seçiminde Ruslar önce aslında Hillary Clinton hakkında doğru veya yanlış çeşitli bilgiler aktarmakla işe başlamış, sonra da başlangıçtaki diğer adaylar olan Ted Cruz, Marco Rubio, Bernie Sanders hakkında ve de diğer parti baş adayı Donald Trump hakkında, olur olmaz bilgileri sosyal medyada yayımlayarak, konuları saptırıcı ama aslında uyduruk enformasyonlar yayımlamışlar.

Müller’in ofisi gerçeklere ulaşmak için de bir yıldan fazladır çalışmaktaydı.

ABD istihbarat kurumu tarafından tespit edilen ve ele geçirilen gerçeklere göre bir yıl kadar evvel Rus lideri Vladimir Putin’in ABD seçimlerine müdahale etmek ve de Donald Trump’a seçimde destek vermek için plan yaptığı ve de emir verdiği açığa çıkmış bulunuyor.

Trump bu Moskova desteği tezini hiç kabul etmedi. Rod Rosenstein adındaki bakan yardımcısı ise, elimizdeki delillerde göre, hiçbir Amerikalı’nın bilerek bu kanun dışı kampanyalara katılmadığını biliyoruz diyor.

Robert Müller’in ekibinin araştırmalarına göre, Rus ajanları, kendilerini ABD vatandaşı gibi takdim edip, ABD vatandaşlarının ilgisini çekecek şeyler yaratıp, medyaya 2016 seçimiyle ilgili uydurma ve sahte beyanatlar dağıtmış olduğu ortaya çıkmış. Bunu yapabilmek için de internet şirketlerini kullanmışlar.

Yukarıda söylendiği gibi 13 kişi ve üç grup başsuçlular olarak tespit edilmişler.

Ama Müller’in, olayların temel adamı olarak tespit ettiği kişi, Putin’in aşçısı olmakla meşhur, Yevgeny Prigozhin olmuş. Ona Ruslar arasında, Putin’in başaşçısı diyorlar, çünkü Putin’e yemek yapmakta çok maharetliymiş!

Müller’in araştırmalarının önümüzdeki günlerde gündemde kalmaya devam etmesi bekleniyor. Araştırma çok fazla önemli detay içeriyor. Muhtemelen ucu Trump’a da dokunacak!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)