BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD 3. çeyrekte % 3.9 büyüdü----

ABD 3. çeyrekte % 3.9 büyüdü

ABD 3. çeyrekte % 3.9 büyüdü
25 Kasım 2014 - 15:50 www.finansgundem.com

ABD ekonomisi 3. çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüdü

ABD ekonomisi tüketici harcamalarındaki daha yüksek artış ve iş dünyası yatırımları ile üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde büyüyerek, son 10 yılın en büyük altı aylık ekonomik büyümesini kaydetti.

ABD ekonomisinin yıllıklandırılmış gayrısafi yurtiçi hasılası yüzde 3.9 artarken, bir önceki ayda yapılan hesaplama yüzde 3.5 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 81 ekonomistin bugünkü veri öncesinde tahmin medyanı yüzde 3.3'lük büyüme yönündeydi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4.6 büyürken, böylece 2003 yılından bu yana en büyük altı aylık büyüme kaydedilmiş oldu.

New York'ta bulunan Jefferies LLC şef finansal ekonomisti Ward McCarthy, veri açıklanmadan önce yaptığı yorumda, "ABD ekonomisi dünyanın lideri olduğunu açıkça tekrar ortaya koyuyor. Ekonominin iyi yönde olduğuna oldukça eminim ve bunu sürdürmeye devam da edecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri yüzde 2.8 ile yüzde 3.8 büyüme aralığında değişiklik gösterdi.

ABD'de ekonomik büyüme görünümü Fed'in son toplantısında aldığı tahvil alımlarını sonlandırma kararını desteklerken, politika faizinin toparlanma sürecinde ilk defa artırılacağı zamanı belirlemesinde de gösterge oluyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)