BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD 10 yıllıklarının talebi 9 yılın en düşük seviyesinde----

ABD 10 yıllıklarının talebi 9 yılın en düşük seviyesinde

ABD 10 yıllıklarının talebi 9 yılın en düşük seviyesinde
12 Mart 2018 - 12:03 www.finansgundem.com

ABD'de düzenlenen ihalelerde 10 yıllık tahvillere olan ortalama talep, 2009 yılının Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye indi

ABD'de düzenlenen tahvil ihalelerinde talep zayıflıyor.

Yatırımcıların sunduğu teklifler ile satılan tahvil miktarı dikkate alındığında, 10 yıllık kağıtlara olan ortalama talep 2009 yılının Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye inmiş durumda.

Tahvil yatırımcıları için ise zayıf geçen ihalelerin Hazine tahvillerinde kayıplara sebep olduğuna ilişkin kanıt oldukça az. Ancak talepteki bu düşüş, bazı yatırımcıların, ABD'deki bütçe açıkları genişlerken ve Fed faiz artırırken ülke borçlarını fonlamaktan geri çekildiğinin erken bir işareti.

ABD hükümetinin finansman ihtiyaçları, artmaya çoktan başlamış durumda. Trump yönetiminin uygulamaya koyduğu vergi indirimlerinin sonucu olarak, bütçe açığı genişleyecek ve bir sonraki mali yılda yaklaşık 1 trilyon dolara ulaşacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)