BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti----

AB, Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

AB, Türkiye'nin büyüme
tahminini yükseltti
04 Şubat 2016 - 15:11 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Kış Ekonomik Tahminler raporunda Türkiye için büyüme tahmini yükseltildi, işsizlik tahmini düşürüldü.

AB Komisyonu’nun Kış Ekonomik Tahminler raporu yayımlandı. Raporun Türkiye bölümünde, ülkenin düşük petrol fiyatları, uyumlu para politikası ve hükümetin ücretleri arttırması nedenleriyle ılımlı büyüyeceği belirtildi. 

Yeni raporda, bir önceki rapora göre Türkiye’nin büyüme tahmini 2016 yılı için yüzde 3,2’den 3,4’e ve 2017 için yüzde 3,4’den 3,6’ya yükseltildi. 

Ayrıca, Türkiye’deki işsizlik oranı tahmini, 2016 yılı için 11,2’den 10,7’ye, 2017 yılı içinde 11,5’ten 10,8’e düşürüldü. 

Türkiye’nin kamu borç oranının düşmeye devam edeceği tahmininde bulunulan raporda, “Kamu maliyesi nispeten istikrarını sürdürüyor” ifadesi yar aldı. 

İran’a uygulanan uluslararası yaptırımların kalkmasının Türkiye’nin ihracatına katkı sağlayacağı kaydedilen raporda, Rusya’nın yaptırımları, Irak ve Suriye’deki durum gibi çeşitli nedenlerin ihracatı geri tuttuğu ifade edildi. 

Raporda, Türkiye’de tüketici enflasyonunun yüksek tek hanelerde seyretmesi ve petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle cari açıkta daralmanın devamı öngörüldü.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)