BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB, Moskova'daki büyükelçisini geri çekti----

AB, Moskova'daki büyükelçisini geri çekti

AB, Moskova'daki büyükelçisini geri çekti
23 Mart 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

Rusya ile Batılı ülkeler arasında büyük krize dönüşen eski Rus ajanın zehirlenmesi olayı nedeniyle, AB Moskova'daki büyükelçisini geri çağırdı.

Avrupa Birliği'nin (AB) eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlendiği olayla ilgili olarak, İngiltere'ye destek amacıyla Moskova'daki büyükelçisini geri çektiği bildirildi. 

Brüksel'de bir araya gelen AB üye ülkelerinin liderleri, Salisbury saldırısının arkasında büyük ihtimalle Rusya'nın olduğu görüşünde birleşti. 

AB Liderler Zirvesi çerçevesinde düzenlenen akşam yemeği sırasında sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin Salisbury kentinde eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia'ya düzenlenen kimyasal saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Tusk, "AB liderleri Salisbury saldırısının arkasında büyük ihtimalle Rusya'nın olduğu ve makul başka bir açıklama bulunmadığı konusunda İngiltere hükümetiyle hemfikir" ifadesini kullandı.

Zirve kapsamında İngiltere Başbakanı Theresa May, çifte ajan Skripal'in zehirlenmesi soruşturmasıyla ilgili olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i bilgilendirmişti.

İngiltere, Fransa ve Almanya'nın olaydan Rus devletinin sorumlu olduğu dışında makul bir açıklama bulunmadığı konusunda görüş birliğine vardığı açıklanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)