BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAB ile kritik toplantı iptal----

AB ile kritik toplantı iptal

AB ile kritik toplantı iptal
19 Kasım 2017 - 06:55 www.finansgundem.com

AB ile Türkiye arasında uzun süredir ivmesini kaybetmiş şekilde devam eden ilişkilerin canlandırılması açısından kritik önemdeki toplantılardan biri olarak görülen yüksek düzeyli enerji diyaloğu iptal edildi.

Türkiye’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından temsil edilmesinin öngörüldüğü toplantı 20 Kasım’da Brüksel’de yapılacaktı. Erteleme için resmi gerekçe olarak TBMM Başkanlık seçimleri gösterildi.

Brüksel kulislerinde ertelemenin ‘format’ kaynaklı bazı sıkıntılardan kaynaklandığı konuşuluyor. Üst düzeyli diyalog toplantılarında Türkiye konuyla ilgili bakan tarafından, AB kanadı ise AB Komisyonu’nun ilgili üyesi tarafından temsil ediliyor. Bu toplantının da Bakan Albayrak ve AB Komisyonu’nun Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic’in katılımıyla yapılması öngörülüyordu. AB kaynakları, Türkiye’nin bu ‘geleneksel format’ dışında bir formatı tercih etmesinin toplantının ertelenmesinde etkili olduğunun altını çizdi.

YENİ TARİH YOK

Toplantı için henüz yeni bir tarih belirlenmedi. Dosyaya hakim bir AB yetkilisi, şu aşamada, 27 Kasım’da yapılması öngörülen üst düzeyli ulaştırma diyaloğu ve 7-8 Aralık için öngörülen üst düzeyli ekonomik diyalog toplantılarına ilişkin bir sorun bulunmadığını söyledi. Her iki toplantı da bakanlar düzeyinde yapılacak. (GÜVEN ÖZALAP - HÜRRİYET)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim19 Kasım 2017 20:36

    Ekrem Eren merak etme Ortadoğu karanlığına girmeyiz bir.sen bir Ortadoğu’yu gör canım ülkem diyenleri görürsün.bence sayın Bayraktar vizyonu geniş biri o karanlığa düşmez

  • ekrem eren19 Kasım 2017 13:59

    canım ülkem hergün biraz daha medeniyetten uzaklaşıp ortadoğunun karanlık dehlizlerine sokuluyor.ve bunu yapanlara oy verenleri asla affetmiyorum.