BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAB fintech yatırımların önünü açıyor----

AB fintech yatırımların önünü açıyor

AB fintech yatırımların önünü açıyor
24 Mart 2017 - 11:07 www.finansgundem.com

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, fintech firmalarının önündeki engellerin kaldırılacağını söyledi

Avrupa Birliği, fintech'e yönelik yatırımların önünü açma amacıyla düzenlemelere gitmeye hazırlanıyor. AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis finansal teknoloji hizmetleri üzerine yoğunlaşan firmalara yönelik katı düzenlemeleri yumuşatmayı planladıklarını duyurdu.

Komisyon tüketicileri ortaya çıkabilecek risklerden korurken fintech sektörünün Avrupa'daki gelişimini teşvik edecek şekilde nasıl düzenleneceği üzerinde çalışıyor. Valdis Dombrovskis Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında "Yeni endüstrinin büyümek için bir alana sahip olmasını sağlayarak yaklaşımımızda ihtiyatlı olmamız gerekiyor" dedi.

Valdis Dombrovskis, Komisyonun fintech şirketlerine AB sınırları dahilinde genişleme hakkına yönelik pasaport verme gibi alternatifleri araştırdığını, ayrıca daha az riskli hizmetler sağlayan fintech firmaları için daha düşük sermaye gereksinimine işaret edebilecek özelleştirilmiş lisanslar da verebileceğini ifade etti.

"Fintech" firmaları, ödeme, kredi, mevduat ve servet yönetimi gibi bankacılık ürünlerini çevrimiçi olarak daha ucuza sunan geleneksel finansal hizmetler sağlayıcılarıyla rekabet etmek için modern teknolojiyi kullanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)