BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAB ekonomik güveninde beklenmedik düşüş----

AB ekonomik güveninde beklenmedik düşüş

AB ekonomik güveninde beklenmedik düşüş
30 Mart 2017 - 13:44 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Mart ayında önceki seviyesi olan 108'den 107.9'a düştü

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven bu ay beklenmedik bir şekilde düştü ve bu durum, bölgedeki ekonomik toparlanmanın siyasi belirsizlikten bağışık olmayaileceğini işaret ediyor.

Eurro Bölgesi ekonomik güve endeksi Mart ayında, Şubat ayındaki seviyesi olan 108'den 107.9'a indi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre bu verinin 108.3 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Endeks hafif düşmesine karşın 2011'den bu yana en yüksek seviyesinin halen yakınında.

Euro Bölgesi ekonomisi, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) karrı alması ve bölgenin en büyük iki ekonomisi olan Almanya ve Fransa'da bu yıl yapılacak seçimlere karşın bir dizi pozitif ekonomik veri ile birlikte güçlülük işaretleri veriyordu. Şimdiye dek, siyasi belirsizliğin, Tüketici Güveninin Mart ayında artması ve işsizliğimn aşağıtrendde olması ile birlikte, büyüme üzerinde fazla etkisi olmadı.

Euro Bölgesi'nde bu ay sanayi ve hizmet sektörleri güveni azalırken, inşaat sektörü güveni iyileşti. Avrupa Birliği'nin istatistik kurumu enflasyon verisini CUma günü açıklayacak. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler enflasyonun Şubat ayındaki seviyesi olan yüzde 2'den yüzde 1.8'e inmesini bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası, toparlanmanın güçlenmekte olduğunu, ancak kendini besleyen enflasyona yol açacak ve olağanüstü parasal desteğin kaldırılmasını sağlayacak denli güçlü olmadığını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)