Obama ABD Ex-Im Bank'ının yıllık konferansında yaptığı konuşmada, "Ekonomimizi gelecek için yeni, daha güçlü ve dengeli bir temel üzerinde yeniden inşa etmeliyiz. Bu ABD halkının içerideki refahını yükseltip ABD'nin dünyadaki liderliğini de destekleyecektir" dedi.
Diğer ülkeler yoğun ticaret görüşmeleri yaparken, ABD'nin bir tarafta durup bkleyemeyeceğini belirten Obama, ihracatı beş yılda ikiye katlama hedefinden ilk olarak Ocak ayında yaptığı 'Memleketin Durumu' konuşmasında söz etmişti.
Obama'nın dün yaptığı açıklamaların ardından, Çin'den yuan konusundaki eleştirilere cevap geldi. Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Su Ning ABD'nin yuanı siyasi bir mesele haline getirmemesi gerektiğini söyledi.
Su, ABD'nin ihracatını artırmak için kendisine bakması gerektiğini ve suçu başka ülkelere atamayacağını belirtirken, Standard Chartered'ın Çin'deki ekonomisti Stephen Green, "Çatışma ihtimalleri hiç bu kadar yüksek olmamıştı" dedi.