BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık8 ATM'den 800 bin dolar çaldılar----

8 ATM'den 800 bin dolar çaldılar

8 ATM'den 800 bin dolar çaldılar
10 Nisan 2017 - 12:00 www.finansgundem.com

Rusya’da gerçekleşen olayda bir hackerlar ellerini dahi sürmeden 8 ATM’den 800 bin dolar para çaldı. Hackerlardan birinin banka çalışanı oldu düşünülüyor.

Rusya'da hackerlar bir günde 8 ATM’den 800 bin dolar para çalmayı başardı. Hem de bu işlemi ATM’ye dokunmadan gerçekleştirdiler. Görevliler kamera görüntülerine baktığında hackerların ATM’ye yaklaşarak sadece çıkan parayı aldığını gördü. Hackerlar ATM’nin kayıtlarını da yok etmeyi başarmış.

Hackerlardan birinin banka çalışanı olduğunu Polisin yaptığı inceleme sonucunda ortaya çıktı. Çünkü ATM cihazının içinden kabloya müdahale edildiği anlaşıldı. Ayrıca ATM’de ki bilgisayarda yer alan RAM’in üzerine yüklemeyi başardıkları zararlı yazılım ile ATM’yi komple ele geçiren hackerlar, uzaktan yolladıkları komutla ATM’nin parayı vermesini sağladılar.

İz bırakmadan gerçekleştirilen olayın hackerlar arasında oldukça sık kullanılan bir yazılımla gerçekleştirildiği belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)