BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin7 film vizyonda----

7 film vizyonda

7 film vizyonda
12 Ocak 2018 - 15:00 www.finansgundem.com

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 7 film vizyona girdi

İşte gösterime giren filmlerin kısa özetleri...

ZİRVE – LA CORDILLERA

Usta oyuncu Ricardo Darin’in başrolünde yer aldığı “Zirve”de Darin’in yanı sıra; Dolores Fonzi, Erica Rivas, Christian Slater, Elena Anaya ve Paulina Garcia gibi isimlerin de yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Santiago Mitre oturuyor.

La Cordillera’da düzenlenen üst düzey Latin Amerika siyasi zirvesine katılanlardan biri de Arjantin başkanı Hernan Blanco’dur. Bu zirve sadece Latin Amerika’yı değil tüm dünya ülkelerini etkileyecektir. Kendi ülkesi ve diğer ülke başkanlarının Hernan’dan birçok beklentisi vardır. Ülkesi için oldukça önemli kararlar alması gereken bu dönemde onu zor duruma sokan birçok etken vardır. Damadı Hernan’a şantaj yapmaktadır. Geçmişi ile ilgili sırlar ortaya çıktıkça Hernan’ın huzursuzluğu da artar. Hernan Blanco, koltuğunu korumak ve ailesi ile prensiplerine sahip çıkmak arasında vermek zorunda olduğu zor bir kararın eşiğindedir.

YOLCU – THE COMMUTER

Jaume Collet-Serra’nın yönetmen koltuğuna oturduğu “Yolcu”nun başrolünde Liam Neeson’un yer alırken başarılı oyuncuya Vera Farmiga, Patrick Wilson, Elizabeth McGovern, Sam Neill ve Jonathan Banks gibi isimler eşlik ediyor.

Michael McCauley her gün işten eve, evden işe bir hayat yaşayan bir iş adamıdır. Aynı zamanda aile babası olan Michael’ın oldukça sıradan bir hayatı vardır. Ancak eşi ile mutlulukla sürdürdükleri evlilik hayatları bir gün tepetaklak olur. Her gün işe giderken kullandığı trende son durağa gelmeden gizemli bir yabancının kimliğini ortaya çıkarmak zorunda kalır. Bir komplonun içine düştüğünü fark eden Michael, kendisini ve diğer yolcuların hayatını kurtarmak için zamana karşı mücadele etmek zorundadır.

THE POST

Usta yönetmen Steven Spielberg’in yönettiği filmin başrollerinde Meryl Streep ve Tom Hanks’i görüyoruz.  Biyografi türündeki dönem filminde, başrol oyuncuları Tom Hanks ve Meryl Streep’in yanı sıra Bob Odenkirk, Carrie Coon, Michael Stuhlbarg, Alison Brie, Jesse Plemons, Sarah Paulson, David Cross ve Bradley Whitford rol aldı.

Dram türündeki film 1971’de Pentagon belgeleri etrafında dönen yasal süreci konu alıyor. Washington Post çalışanları editör Ben Bradlee (Hanks) ve yayıncı Katharine Graham (Streep) ordu analisti Daniel Ellsberg tarafından yazılan ve sızdırılan Pentagon belgelerini yayınlama kararı alırlar. Belgelerin, Johnson yönetiminin Vietnam Savaşı’nda ABD askerlerinin rolü hakkında kamuoyuna ve kongreye yalan söylediğini, Nixon yönetiminin gizlice savaşı tırmandırdığını ortaya koymaları büyük skandal yaratır. Nixon yönetimi The Post’un bunları yayınlamasını durdurmaya çalışır ve ABD Savunma Bakanı Yardımcısı William Rehnquist davayı Yüksek Mahkemeye sunar. Belgelerin yayınlanabilmesi ve özgür basın kavramının korunabilmesi için gazete ile ordu arasında büyük bir hukuk mücadelesi verilecektir…

ARAMIZDAKİ SÖZLER – THE MOUNTAIN BETWEEN US

Yönetmenliğini Hany Abu-Assad’ın üstlendiği filmin başrollerinde Kate Winslet ve Idris Elba’yı görüyoruz.

Gazeteci Alex Martin (Kate Winslet) ve beyin cerrahı Ben Bass (Idris Elba), Idaho’daki kar fırtınası nedeniyle diğer birçok kişiyle birlikte Boise Havaalanı’nda mahsur kalmıştır. Ben’in ertesi güne acil bir ameliyatı, Alex’in ise düğünü vardır, bu nedenle birlikte özel bir uçak kiralayarak yola çıkarlar. Ancak uçak kaza yapar. Ben ve Alex hafif yaralı olarak kurtulmuştur, ama ıpıssız karlı bir dağın tepesinde, en yakın insandan kilometrelerce uzaktadırlar. Birbirini hiç tanımayan bu iki insanın, zorlu doğa koşullarında uzun bir yolculuk yapmak ve hayatta kalabilmek için birbirlerine güvenmekten başka şansı yoktur.

Aramızdaki Sözler filmi, 2011’de Charles Martin’in yazdığı kitaptan uyarlandı.

RUHLAR BÖLGESİ: SON ANAHTAR – INSIDIOUS: THE LAST KEY

Yönetmenliğini Adam Robitel’ın yaptığı filmde başrolleri Lin Shaye, Leigh Whannell ve Angus Sampson paylaşıyor.

Telepati, durugörü gibi paranormal, psikokinezi gibi alanlarda bilgili olan parapsikolog Dr. Elise Rainier, bir kez daha bir kurtarma görevine girişir. Yanında ona her kurtarma eyleminde yardımcı olan asistanları Specs ve Tucker da vardır. Ancak bu, sıradan bir kurtarma operasyonu olmanın çok ötesinde olacaktır. Doktor Elise Rainier hayatı boyunca yaşadığı en korkutucu ve en zorlu savaşa girmelidir, çünkü bu kez problem kişiseldir. Doktor Elise Rainier’ın bu kez kendi aile evindeki bir vakayı çözmesi gerekmektedir…

DELİHA 2

“Deliha” ve “Görümce” filmlerinin senaryosuna imza atan ve başrolünü üstlenen Gupse Özay’ın yeni filmi “Deliha 2”, yerli komedi meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Gupse Özay’ın yına sıra Eda Ece, Aksel Bonfil, Derya Alabora, Esin Eden, Hülya Duyar ve Ali Çelik gibi isimlerin rol aldığı “Deliha 2”; ilk filmde aşkın peşinde koşan Zeliha’nın, bu kez kariyer yapma yolunda geçen maceralarını konu alıyor.

DAHA

Oyuncu Onur Saylak’ın, Hakan Günday’ın romanından uyarladığı ilk uzun metraj yönetmenlik deneyimi “Daha”, kendini bir anda babasının insan kaçakçılığı suç zincirinde bulan bir gencin hikâyesine odaklanıyor.

Ahmet Mümtaz Taylan, Hayat Van Eck, Turgut Tuncalp, Tankut Yıldız ve Tuba Büyüküstün’ün rol aldığı filmin senaryosu; Onur Saylak ve Doğu Yaşar Akal’a ait.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)