BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin68 kişiye umre yerine Balıklıgöl turu----

68 kişiye umre yerine Balıklıgöl turu

68 kişiye umre yerine Balıklıgöl turu
13 Nisan 2018 - 03:10 www.finansgundem.com

Elbistan'da umre için bir firmayla 690 dolara anlaşan 68 kişi dolandırıldı. Firma yetkilileri "Kayseri'den uçağa bineceğiz" diyerek iki otobüsle yola çıkardıkları kafileyi Gaziantep ve Şanlıurfa turunun ardından Elbistan'a getirdi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde umre yolculuğu için bir firmaya başvuran 68 kişi, kutsal topraklara gitmek için yola çıkartılıp, Gaziantep ve Şanlıurfa gezdirildikten sonra tekrar ilçeye getirildi.

Alınan bilgiye göre, Kayseri'deki bir firmanın görevlileri, umre ziyareti için Elbistan ilçesinden 68 kişilik kafileyi kutsal topraklara götürmek üzere iki otobüsle yola çıkardı.

Aralarında yaşlıların da bulunduğu kafiledekiler, firma yetkililerinin kiraladığı otobüslerle Gaziantep ve Şanlıurfa'da dolaştırıldı.

Otobüste dolandırıldıklarını anlayan kafiledekiler, Elbistan'daki yakınlarına haber verdi. Vatandaşlar, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelerek polis ekiplerine konu hakkında bilgi verdi.

Kafileyi taşıyan otobüsler, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde durduruldu. Kutsal toprakları ziyaret için kişi başı 690 dolar verdiğini iddia eden kafiledekiler, emniyette firma yetkililerinden şikayetçi oldu.

"ŞANLIURFA'YI GEZDİRİP GERİ GETİRDİLER"

Yolculardan Durdu Mehmet Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, umreye gitmek için söz konusu firmayla anlaştıklarını belirtti.

Firma yetkililerinin Kayseri'den uçağa bindirileceklerini söyleyerek kendilerini otobüse aldığını ifade eden Kılıç, "Otobüse bindirdikten sonra Şanlıurfa'da Balıklı Göl'ü gezdireceklerini söylediler. Akşam olduğunda bizi götüremeyeceklerini belirtip Elbistan'a geri getirdiler" dedi.

Mağdur olduklarını belirten Yüksel Kılıç da "Kutsal topraklara, Mekke ve Medine'ye gitmek için yola çıktık ancak Şanlıurfa'yı gezdirip geri getirdiler" ifadesini kullandı.

Öte yandan polis ekipleri, otobüs şoförlerini ifadelerini almak üzere emniyete götürdü.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zumre UMRE14 Nisan 2018 14:10

    Şükür edin ey Müslümanlar orayı da göremeyenler var...Hem bu kafayla iyi ki UMRE ye gitmediniz adam biliyor da götürmüyor götüremeyeceğinden değil siz gitmeyi haketmediğiniz için götürmemiştir.

  • Hafif siklet sumo güreşçisi13 Nisan 2018 11:52

    Genelde uyanıklar daha fazla çarpılıyor.

  • fadıl13 Nisan 2018 10:38

    bu adamların verdiği oy ile benimkisi bir tutuluyor. sonra memleket niye bu halde diye ağlaşıyorlar. Neyse onların derdine ağlayacak değilim, benim gemim yürüyor Allah'a şükür.

  • Adam13 Nisan 2018 09:32

    Unutmayın arzı talep doğurur, talebi de ihtiyaç, ihtiyaçlar da şartlara göre belirlenir. Şartlar malum, bu durumda böyle olayların olması kaçınılmaz görünüyor. Memlekette adam öldürmek, tecavüz, hırsızlık gibi bilumum suçları işlemiş insanlar bile rahatça serbest kalıyorken dolandırıcılık herhalde en masum tabirle, sınıfdaki haytaların yaptığı bir yaramazlık olarak nitelendiriliyor sanırım. Milletin alım gücü azaldıkça bu kısır döngüden, yoksulluk batağından en hızlı (ve de ilegal) kurtulmanın yollarını aramaya başlıyor. E sonuç kaçınılmaz tabi, herkes birbirini düdüklemeye çalışıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

  • Halk13 Nisan 2018 08:31

    O da bişey mi? 16 yıl önce OHAL i kaldıracağız diye gelenler sadece Güneydoğu'da olan OHAL i tüm ülkeye yaydılar. Dünyanın en büyük dolandırıcılığı değil de nedir

  • FATİH İSLAMBUL13 Nisan 2018 07:50

    UCUZ ETİN YAHNİSİ TATSIZ OLUR EN UCUZ UMRE FİATI BİNDOLARIN ÜSTÜNDE SİZİN PARAYLA URFA ZİYARETİ OLUR

  • Ayhan atli13 Nisan 2018 06:19

    700 dolarls.ancak turkiheyi bile gezemrssiniz memlekette koyun.cok Hak ediyorsunuz.tipki ciftlik.bank gibi

  • bir yorum13 Nisan 2018 05:33

    Dolandıran dolandırana.Bu dolandırıcılarda bir anne babanın evladı ama bu gibi insanlar nasıl yetiştiyse artık insanları dolandırmaya programlanmışlar sanki.İnsan da Allah korkusu yoksa herşeyi yapabilir.