BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-Magazin60 bin liralık dava açtı!----

60 bin liralık dava açtı!

60 bin liralık dava açtı!
29 Temmuz 2015 - 09:02 www.finansgundem.com

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Halit Akçatepe, rol aldığı 21 film için Arzu Film’e dava açtı

Halit Akçatepe, televizyon kanallarında yayınlanan filmleri için kendisinden izin alınmadığı ve mali haklarının kendisine ödenmediği iddiasıyla yapım şirketi Arzu Film’e 60 bin liralık tazminat davası açtı. 

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne üç avukatı aracılığıyla başvuran Akçatepe, bazı filmlerde birlikte oynadığı Kemal Sunal’ın varislerinin de aynı şekilde dava açtıklarını ve davanın Yargıtay tarafından onandığını belirtti.    

Avukatların hazırladığı dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Davalı şirket, davacı müvekkilimizin yazılı izni olmaksızın 21 filmin televizyon kanallarına satışını gerçekleştirmiştir. Bu durum müvekkilimizin mali ve manevi haklarına saldırı niteliğindedir. Filmlerin kanallarına satışından ve yayınlanmasından büyük gelir elde etmesine rağmen davalı yapımcı firma, müvekkilimizden ne yazılı izin almış ne de gerçekleştirilen satışlar ve devirler sonucunda mali haklarının karşılığı kendisine ödenmiştir. Müvekkilimizin kanuna göre davalı şirketten tespit edilecek rayiç bedelin üç katı tutarında tazminat isteme hakkı vardır. Kızı Ebru Bozatlı da müvekkilimiz Halit Akçatepe’nin vasisidir. Fazlaya dair haklarımız saklı kalmak kaydıyla 10 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminatın davalı yapım şirketinden tahsilini istiyoruz.” 

Halit Akçatepe, en sevilen Yeşilçam filmlerinden biri olan "Hababam Sınıfı"nda Tarık Akanve Kemal Sunal ile birlikte.. 

Davaya konu olan 21 film;
Beyoğlu Güzeli, Feryat, Sev Kardeşim, Tatlı Dillim, Canım Kardeşim, Oh Olsun, Yalancı Yarim, Kanlı Deniz, Köyden İndim Şehire, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Ah Nerede, Bizim Aile, Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Süt Kardeşler, Gülen Gözler, Şabanoğlu Şaban, Tarkan Altın Madalyon, Tarkan Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)