BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi57 trilyon dolar bulunmalı!----

57 trilyon dolar bulunmalı!

57 trilyon dolar bulunmalı!
08 Aralık 2013 - 14:47 www.finansgundem.com

Dünyanın ekonomik büyümesini 2030 yılına kadar sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için 57 trilyon dolara ihtiyaç olduğu belirtiliyor

Yatırım danışmanlığı şirketi McKinsey & Co’nun dünyanın ekonomik büyümesini 2030 yılına kadar devam ettirebilmesi için 57 trilyon dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Söz konusu yatırım ve alımların içerisinde hisse senetlerinden ülkelere yapılacak doğrudan yatırıma kadar pek çok kalem bulunuyor. 57 trilyon dolarlık paranın içinde ‘su teknolojilerinin’ de önemli bir yer tutuyor olması dikkat çekici.

Yapılan analizlere göre altyapı projeleri dünyadaki ekonomik büyümenin artmasında oldukça önemli. Asya ve gelişmekte olan ekonomilerde ise özelleştirmelerin 57 trilyon dolarlık devasa bütçe içerisinde önemli bir yer tutması bekleniyor. Fakat analistler uyarıyor… Altyapı projeleri sadece ekonomik büyümeyi sürdürmesi adına da yapılırsa insan hayatını tehdit edici sonuçlar doğurabilir.

BLACKROCK’A DİKKAT

Ayrıca Blackrock isimli yatırım fonu da ekonomistlerin dikkatini çekiyor. Sadece finansal varlıklarının değeri 4.1 trilyon doları bulan şirket önümüzdeki dönemde dünyanın büyümesine en çok katkıda bulunabilecek olan şirketlerden biri olarak belirtiliyor.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)