BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 milyon kişinin borcu silinecek!----

5 milyon kişinin borcu silinecek!

5 milyon kişinin borcu silinecek!
21 Mart 2016 - 09:09 www.finansgundem.com

AK Parti'nin reform paketleri adım adım devreye giriyor. Meclise sevk hazırlığı yapılan yeni torba yasa ile 5 milyon gencin 9 milyar liralık prim borcu silinecek

Hükümet seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini birbir hayata geçiriyor. Son olarak hazırlanan yeni torba tasarıyla da reformların yüzde 55'i, vaatlerin de yüzde 98'i gerçekleştirilmiş olacak. Meclis'e sevk hazırlığı yapılan tasarı ile gençlere sevindirici bir haber geliyor. Üniversiteyi kazanamayan ya da çalışmayan gençlerin ödemesi gereken Genel sağlık Sigortası (GSS) prim borçları, torba yasayla silinecek.

5 MİLYON GENÇ VAR

Tasarıyla, 18-29 yaş arasındaki 5 milyon gencin 9 milyar liralık GSS prim borcu sıfırlanacak. GSS primleri ile ilgili bürokratik aksaklıklar tamamen ortadan kaldırılırken, gelir testi konusunda yaşanan sıkıntılar da bitecek. Torba ile 65 yaş üstü olup yaşlılık aylığı alanlar için hanehalkı geliri kriteri de kaldırılacak. Ayrıca meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitelerde zorunlu staj yapanlara asgari ücretin 3'te 1'i oranında maaş bağlanacak. Takvim'deki habere göre, çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacak. Terörizmin finansmanıyla mücadelenin daha iyi yapılması için şirketlere kayyum atanabilecek. İşte torba yasa da yer alan bazı düzenlemeler...

STAJYERE 433 TL MAAŞ

* Meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitede okuyan öğrenciler staja özendirilecek. Stajyer öğrencilere asgari ücretin 3'te 1'i oranında yani yaklaşık 433 TL ücret verilecek. Bu ücretin bir kısmını devlet, bir bölümünü de işveren karşılayacak. Staj yapan öğrencilerin tamamı sigortalı yapılacak ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

* Zorunlu eğitimin dışında olan çıraklık eğitimi, bu kapsama dahil edilecek. 13-14 yaşındaki bir çocuk, bir taraftan çıraklık eğitimine başlarken diğer yandan liseye gidecek. Usta-çırak ilişkisi yeniden kurulmaya çalışılacak.

* Kaçak yapılara, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve ilgili ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla, elektrik ve su bağlanacak. Bir taraftan kentsel dönüşüm hızlandırılırken, kaçak yapılarda oturanların mağduriyeti de giderilecek.

YAŞLILIK AYLIĞINA KESİNTİ YOK

65 yaş üzerinde olup da ihtiyaç sahibi olanlara yaşlılık aylığı bağlayan hükümet, burada gündeme gelen kesintilere son verecek. Maaşın bağlanması için kıstas, hanedeki kişi başına düşen aylık tutarının asgari ücretin 3'te 1'inden az olmasıydı. Yeni düzenleme ile bunda değişikliğe gidilecek. Hanehalkının geliri dikkate alınmayacak. Böylece hane içindeki bir kişinin işe başlaması veya bir şekilde hanehalkı gelirinin artması gibi sebeplerle yaşlılık aylığında kesinti yapılamayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)