BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa5 milyar euroluk kara parayı Bitcoinle akladılar----

5 milyar euroluk kara parayı Bitcoinle akladılar

5 milyar euroluk kara parayı Bitcoinle akladılar
13 Şubat 2018 - 09:37 www.finansgundem.com

Europol, Avrupa'da kirli işlerle uğraşan çetelerin 3-5 milyar euro değerindeki kara parayı Bitcoin gibi kriptolarla akladığını açıkladı

Europol, Avrupa çapındaki çetelerin 3-5 milyar euro değerindeki kara parayı Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle akladığını açıkladı.

BBC'nin Panaroma programına konuşan Europol Direktörü Rob Wainwright, denetçilerin ve endüstri liderlerinin bu sorunu çözmek için daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Wainwright'a göre bu miktar, Europol'ün Avrupa çapındaki kara para tahmini olan 110 milyar euronun yüzde 3'ü ile 4'ü arasına denk geliyor.

Fakat Wainwright bu oranın hızla arttığı uyarısında bulunuyor.

Çok sayıda kripto para birimi bulunsa da bunlardan en popüleri Bitcoin.

Geleneksel para birimlerinin aksine bu para birimlerinin arkasında merkez bankaları veya hükümetler gibi düzenleyici ve denetleyici kurumlar bulunmuyor.

Sanal adreslerle anonim bir şekilde yapılabilen para transferleri ise suç çetelerini bu para birimlerine çeken en büyük faktör.

Polisler bu nedenle kripto paralar kullanılarak yapılan transferleri takip etmekte çok zorlanıyor.(BBC)

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ???13 Şubat 2018 12:24

    Nasıl aklamışlar merak ettim, kripto para alabilmek için zaten o paranın sisteme girmiş olması gerekmiyor mu? Bakkaldan sakız alır gibi gidip elden para verip bitcoin mi alınıyor yoksa?

  • Man kamyon13 Şubat 2018 10:42

    Man adasında aklanan paralarla ilgili de rapor görmek isteriz. Götürmeleri benim pek umrumda değil, asıl gözümüzün içine baka baka yapıyorlar ya, o ağır geliyor.