BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem5 dakikada 4 trafik cezasına iptal kararı ----

5 dakikada 4 trafik cezasına iptal kararı

5 dakikada 4 trafik cezasına iptal kararı
01 Mart 2016 - 16:30 www.finansgundem.com

Ordu'da 5 dakika arayla 4 farklı noktada radara yakalanarak 1300 lira ceza kesilen vatandaşın itirazını mahkeme haklı buldu. Cezaları iptal etti

Rizeli Zafer Koçal binek aracı ile 29 Aralık 2015 tarihinde Ordu ilinden geçerken, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya sokulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne (TEDES) dört farklı noktada hız ihlalinden yakalandı.  Sistem otomatik olarak toplamda 1300 TL’lik 4 ayrı trafik cezası kesti. Cezalar posta ile Koçal’a ulaştırıldı.



Koçal, cezaların hukuksuz olduğu gerekçesi ile iptali için Rize Sulh Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Rize Sulh Ceza Mahkemesi ile konuyu olayın gerçekleştiği Ordu’daki Fatsa Sulh Ceza Hakimliği’ne yönlendirdi. Fatsa Sulh Ceza Hakimliği kesilen cezaları Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 162. Maddesi (b) bendinde yer alan “tutanaklara adını soyadını, görevini, unvanını ve sicil numarasını yazarak veya bu bilgilerin yer aldığı kaşe damgayı her nüshaya basarak imza etmek” maddesinin ihlal edilerek kesildiği gerekçesi ile 5326 sayılı yasanın 28/8-b maddesi uyarınca iptal talebini kabul ederek cezanın kaldırılmasına hükmetti. Ayrıca mahkemegiderlerinin de kamu tarafından ödenmesine karar verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ordu ilinde hizmete sokulan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) hayata geçirilmesi ile binlerce kişiye yüksek miktarda trafik cezası kesilmiş, bir saat gibi bir süre içerisinde bir çok noktada sisteme takılıp 10 bin TL ceza kesilen araçlar olmuştu. Mahkemenin vermiş olduğu kararın diğer cezalar için de emsal teşkil etmesi bekleniyor.

DİĞER SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Zafer Koçal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kendisi gibi ceza kesilen diğer sürücüleri uyararak “Bilindiği gibi Ordu’da kurulan radar cezalarını duymayan şoför kalmamıştır. Yaklaşık 3 ay önce benimde Ordu’da bir işim çıktı ve Rize’den yola çıktım. O bölgede radarların olduğunu bildiğim halde aracımla Karadeniz Sahil Yolu’ndan 80 kilometre hız ile seyir halindeydim. Yaklaşık üç gün sonra bana cezalar yağmaya başladı. 80 kilometre hızla gidiyorum ve bana 391 TL ceza geliyor. Yürüyerek mi gitmem gerekiyordu ben anlayamadım. Normalde benim aracımın hız limiti 90 kilometre hızdır. 4 ayrı noktadan yediğim ceza toplamı yaklaşık bin 300 TL oluyor. Rize’ye geldikten sonra Rize Sulh ve Ceza Mahkemesi’ne dilekçe yazdım ve dün mahkeme kararı geldi. Kararda verdiğim dilekçe sonrasında kazanan ben olduğum yazıyor. Bunu herkesin bilmesini isterim. Ben cezalardan kurtuldum, siz de kurtulun” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)