BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'da vekillerin maaş isyanı----

Fransa'da vekillerin maaş isyanı

Fransa'da vekillerin maaş isyanı
14 Aralık 2017 - 10:05 www.finansgundem.com

Fransa’da çok sayıda milletvekilinin, ülkedeki ekonomik gidişat ve ortalama 5 bin euroyu bulan maaşlarının yetersiz oluşundan yakındığı belirtildi

L’Opinion gazetesinde yer alan araştırmaya göre, Fransız Ulusal Meclisi ve Senatosunda görev yapan milletvekili ve senatörler, son dönemde ekonomik sıkıntılardan dolayı şikayetçi olmaya başladı. Gazete, adının açıklanmasını istemeyen bir milletvekilinin, “Artık yemek için dışarıya daha az çıkıyorum, oldukça fazla makarna yiyorum, bodruma kaldırdığım eski elbiseleri çıkardım ve yakında daha uygun bir daireye taşınacağım” dedi.

Le Monde gazetesi de milletvekillerinin son dönemde maaşlarının azlığı ve ay sonunu getirememekten şikayet ettiklerini sayfalarına taşıdı.
Gazete, iktidardaki Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi (LREM) üyesi bazı milletvekillerinin, aylık ortalama 5 bin euro olan milletvekili maaşının, seçilmeden önceki kazançlarının çok altında kaldığını ve bu nedenle zor bir dönem geçirdiklerini yazdı. 
Konu ülke gündeminde en çok konuşulan olaylar arasına girerken birçok kişi, ödenekler hariç asgari ücretin yaklaşık dört katı ücreti yetersiz bulan milletvekillerine sosyal medyada yayımladıkları mesajlarla tepki gösterdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)