BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak33 Bitcoin'e daire----

33 Bitcoin'e daire

33 Bitcoin'e daire
07 Eylül 2017 - 15:44 www.finansgundem.com

Sanal para Bitcoin aldı başını gidiyor. Sanal alemde birçok farklı alışveriş için kullanılan Bitcoin, şimdi gayrimenkul alımı için de geçerli

Dünyada büyük merak uyandıran ve değeri bir inip, bir çıkan ‘sanal para’ Bitcoin şimdi de gayrimenkul sektörüne girdi. Dubai’de inşa edilecek bir konut projesinin lüks daireleri Bitcoin’le satışa çıkarıldı.

İngiliz yatırımcılar Michelle Mone ve Doug Barrowman, 325 milyon dolarlık projede 150 dairelik ilk etap için Bitcoin’le ödeme kabul edeceklerini duyurdu. ünyada büyük merak uyandıran ve değeri bir inip, bir çıkan ‘sanal para’ Bitcoin şimdi de gayrimenkul sektörüne girdi. Dubai’de inşa edilecek bir konut projesinin lüks daireleri Bitcoin’le satışa çıkarıldı.

CNBC’nin haberine göre, projedeki stüdyo dairelerin fiyatı 33 Bitcoin’den, yani yaklaşık 134 bin dolardan başlıyor. İki tane 40 katlı kuleden oluşan Aston Plaza ve Rezidans, 223 bin metrekarelik bir proje.

Tabana yayılıyor

Yatırımcılardan Michelle Mone, 21 yıllık tasarımcı ve barones unvanına sahip. Mone, “Burası Bitcoin ile alabileceğiniz ilk büyük proje. Daha önce Bitcoin ile bir ev ya da bir daire satıldığı olmuştur ama 325 milyon dolarlık bir proje hiç satışa çıkmadı. Bu işe dahil olmak heyecan verici. Bitcoin geleceğin parası. Her şey kayıt altında olduğu için şeffaf. Ben barones unvanına sahibim. Şüpheli bir alan olsa girmem” yorumunu yaptı.

Diğer ortak Doug Barrowman ise, “Son bi Tabana yayılıyor

r kaç yıldır sanal paraya yatırım yapıyorum. İşin giderek büyüdüğünü gözlüyorum. Artık bu iş öncü yatırımcılardan tabana doğru yayılıyor. O yüzden herhangi bir sanal para veya Bitcoin’le ev ya da arsa ödemesi kabul etmek mantıklı” diye konuştu.

Eylül 2019’da tamamlanacak projede tüm etaplar bittiğinde 1000 daire ve bir alışveriş merkezi olacak. Bitcoin ile satış BitPay üzerinden yapılacak. BitPay CEO’su Stephen Pair, “Gayrimenkul artık dünyanın her yerinden e-posta gönderme hızında alınacak” dedi.

Yerli ‘iPara’ya ‘BDDK’ lisansı

Online ödeme platformu “iPara” ödeme işlemlerine aracılık etmek konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) lisansının sahibi oldu. 2012 yılında kurulan iPara, sanal POS altyapısı ve dijital cüzdan hizmetlerini bünyesinde barındırıyor. Bu sayede e-ticaret işlemlerinde online ödeme yapılmasını sağlıyor.

Bitcoin nedir?

Bugüne kadar daha çok internette alışverişte kullanılan Bitcoin çok riskli bir para. Arkasında herhangi bir ülkenin Merkez Bankası garantisi yok. Bitcoin büyük iniş çıkışlar gösterebiliyor. Örneğin geçen hafta cumartesi 4979 dolarla zirve yapan Bitcoin dün 4012 dolara geriledi.

Adı uyuşturucu ticareti ve para aklama skandallarına karışsa da bazı ekonomistler ve yatırımcılar Bitcoin’in finansta devrim yaratabileceğini düşünüyor. Tedavüle Bitcoin çıkarmak için ‘madencilik’ adı verilen bir işlem yapmak gerekiyor. Yani çok güçlü bilgisayarlar aşırı zor matematik işlemlerini çözerek, adeta maden kazarak, ancak sınırlı sayıda Bitcoin üretiyor. Üretilebilecek Bitcoin limiti 21 milyon adet. Bugüne kadar ise 16.3 milyon adet üretilebildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)