BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknoloji3 süper gezegen bulundu----

3 süper gezegen bulundu

3 süper gezegen bulundu
26 Haziran 2013 - 16:00 www.finansgundem.com

Bilim insanları, Akrep takımyıldızındaki bir güneş sisteminde yaşam olma ihtimali bulunan üç gezegen keşfetti

Gökbilimciler, Dünya’dan sadece 22 ışıkyılı uzakta bulunan ve Güneş’e çok benzeyen ‘Gliese 667C’ yıldızının çevresindeki 6 gezegenden 3’ünün, sıvı su bulunan ‘süper dünyalar’ olduğunu keşfetti.

Akrep takımyıldızındaki güneş sisteminde, kütlesi Dünya'nınkinden fazla ancak Uranüs ve Neptün gibi gezegenlere kıyasla daha az olan ve muhtemelen kayalık olduğu düşünülen üç gezegen bulunduğu ifade ediliyor. Ayrıca bu gezegenlerin yıldıza olan uzaklığı yaşamı mümkün kılacak bir mesafede yer alıyor.
Araştırma, Almanya’daki Göttingen Üniversitesi ile Hertfordshire Üniversitesi öncülüğünde yürütüldü. Gliese 667C’nin gezegenlerinde sıvı su bulunması, bizim anladığımız şekilde bir yaşam formu olması için koşulların uygun olduğu anlamına geliyor. İncelemelerini Avrupa Güney Gözlemevi’nin (ESO) Şili’de bulunan dev teleskopunu kullanarak gerçekleştiren uzmanlar, bu gezegenlerde keşfedilen üç 'süper Dünya'nın su bulunması, yaşam için gerekli koşullara sahip olabileceği bildirildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)