BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem3 milyar avronun finansmanında problemimiz yok----

3 milyar avronun finansmanında problemimiz yok

3 milyar avronun finansmanında problemimiz yok
29 Ocak 2016 - 23:06 www.finansgundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, "Türkiye halihazırda bazı yükümlülükleri yerine getirdi, Suriyeli sığınmacıların çalışma koşullarını iyileştirdi"

Almanya Başbakanı Angela  Merkel ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi Şansölyelik binasında ortak basın toplantısı düzenledi. İki başbakan basın mensuplarının Avrupa'daki sığınmacı krizine ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye ve AB'nin sığınmacılara ilişkin planın uygulanması konusunda anlaştığını hatırlatan Merkel, "Buna 3 milyar avroluk yardım ve Türkiye'nin yerine getirmesi gereken yükümlülükler de dahil" dedi.

Türkiye'nin sığınmacı krizinin çözümünde gerçekleştirilmesi gereken taahhütler çerçevesinde vize konusunda önemli tedbirler aldığını belirten Merkel, "Türkiye ile yakın görüşme halindeyiz. Her iki tarafın da amacı, yasa dışılığı yasallığa çevirmek olmalı" değerlendirmesini yaptı.

Angela Merkel, Avrupa'ya gelen sığınmacıların sayısının azaltılması gerektiğini, bunun da Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacıların çalışma koşullarının iyileştirilmesiyle mümkün olacağını savunarak, "Türkiye halihazırda bazı yükümlülükleri yerine getirdi, Suriyeli sığınmacıların çalışma koşullarını iyileştirdi, bu çok önemli bir noktaydı" diye konuştu.

Avrupa'da sığınmacı sayısının azaltılmasına ilişkin net bir görüş olduğunu kaydeden Merkel, "Korunma ihtiyacı olmayan ve sadece ekonomik nedenlerle gelen sığınmacılar ülkelerine geri dönmek zorundalar. Bizler sığınmacı olma nedenleriyle savaşmalıyız. Ayrıca deniz sınırlarımızı da nasıl doğru bir şekilde korumamız gerektiğini öğrenmeliyiz" dedi.

"3 milyar avronun finansmanında problemimiz yok"
İtalya Başbakanı Renzi de ülkesinin sığınmacı sorunuyla yıllardır yalnız başına mücadele ettiğini dile getirerek, bu problemin artık Avrupa'nın tümünün problemi olduğunu söyledi.

Uluslararası camianın, sığınmacı krizinin çözümünde AB'ye ve Türkiye gibi milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkelere destek olması gerektiğini vurgulayan Renzi, sığınmacı krizinin çözümü noktasında Merkel ile aynı görüşlere sahip olduğunu belirtti.

"Sığınmacılar Avrupa'ya ölümden ve savaştan kaçtıkları için geliyorlar" ifadesini kullanan Renzi, sorunun çözümü için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

AB'nin sığınmacılar için Türkiye'ye göndermeyi planladığı 3 milyar avroluk yardım konusunu da değinen Renzi, şunları kaydetti:

"Almanya ve Türkiye ile ilgili olarak 3 milyar avronun finansmanı konusunda herhangi bir problemimiz yok. Biz bunu zaten 29 Kasım'da gerçekleşen zirvede dile getirdik ve aralık ayındaki zirvede de yeniledik. Biz bu konuda sadece Avrupa Komisyonu'na yönlendirmiş olduğumuz soruların cevaplarını bekliyoruz. Bizim bu konuda olumsuz bir cevap gelmesi durumunda da katkı sağlamaya devam edeceğimiz noktasında kimsenin şüphesi olmasın."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)